Shuren suomalainen maahantuoja, Intersonic Oy, järjesti podcast-ideakilpailun sosiaalisen median kanavillaan 24.3.-26.4.2021. Palkintona oli kolme Shure MV7-hybridimikrofonia parhaille ideoille. Shure MV7 on dynaaminen mikrofoni, josta löytyy niin analoginen XLR-ulostulo kuin myös USB-liitäntä (sis. äänenlaatua parantavaa DSP-prosessointia ja kuulokevahvistimen).

Kilpailulla haluttiin aktivoida uusia ohjelmantekijöitä, joilla on ollut haaveena perustaa oma podcast, mutta hyvä mikrofoni on puuttunut. Tarkoituksena oli madaltaa kynnystä podcast-haaveen toteuttamiselle. Osallistujilta pyydettiin tiiviit perustelut siitä, miksi juuri tietty projekti tarvitsisi sponsorointia mikrofonin muodossa.

Intersonicin oma raati valitsi vastaanotettujen perustelujen joukosta kolme voittajaa. Raati kävi läpi yhteensä 17 ohjeiden mukaisesti lähetettyä perustelua. Raati painotti valinnassaan tiivistä ja selkeää podcast-konseptia sekä podcastin aihealueiden monipuolisuutta ja ajankohtaisuutta.

Valinta oli vaikea, mutta lopulta ratkaisu oli yksimielinen. Seuraavat voittajat valittiin:

Konsta Linkola
Olen luomassa uutta keskusteluohjelmaa luovuudesta ja luovasta kulttuurista, joka julkaistaisiin podcastina. Konsepti alkaa olla pikkuhiljaa valmis ja kiinnostavia vieraita on jo buukattu. Tavoitteena on luoda Suomen kärkipodcast luovuudesta, ja tuotannon laadun pitää olla sen mukainen.

Jarno Yliluoma
Haen sponsorointia tulevalle podcastilleni: ”Kapteeni Tunkki esittää: huonoimmat käännöskappaleet” (työnimi). Konsepti on se, että käydään läpi suomenkielisiä käännösiskelmiä – erityisesti niitä huonompia. Tarkoitus on tarjota kuuntelijoille historian knoppitietoa sekä älyttömiä ”mitä hittoa”-kokemuksia.

Melissa Keränen
Olemme ensimmäisen vuoden opiskelijoita ja tämän koronavuoden takia saimme idean perustaa podcast, joka käsittelee muun muassa aiheita kuten nuorten hyvinvointi ja jaksaminen, sekä miten tärkeää on puhua kaunistelematta yrittäjyydestä (risut, ruusut, into ja epäonnistumisen mahdollisuus). Haluamme puhua aiheesta omien kokemusten kautta, sillä saimme juuri perustettua oman osuuskunnan ja koemme, että tämä on tärkeä aihe, sillä korona vaikuttaa meidän kaikkien jaksamiseen, mutta myös Suomen talouteen. Olisi mahtavaa, jos saisimme sponsorin tämän projektin taustalle.

Onnittelut voittajille!

Intersonic Oy kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia ja toivottaa onnea matkaan podcast-haaveiden toteuttamisessa.