Podcastien suosio on hurjassa kasvussa ja Shure on kuunnellut markkinoita herkällä korvalla. Sen myötä huimaksi hitiksi nousseen SM7B:n rinnalle lanseerataan lokakuun lopussa uusi Motiv-sarjaan kuuluva MV7-mikrofoni, joka on tarkoitettu erityisesti internet-sisällöntuottajille.

MV7 -nimeä kantava uutuus on esikuvansa tavoin dynaaminen mikrofoni, metallisessa putkimallisessa kotelossa, tutun metallisankakiinnityksen kera. MV7 tarjoaa analogisen XLR-ulostulon lisäksi USB-liitännän, joten hybridimikkinä se sopii niin perinteiseen äänitysmetodiin kuin myös vaikkapa suoraan tietokoneeseen tai tablettiin liitettäväksi.

MV7 ei korvaa SM7B:tä, vaan tulee edullisempana vaihtoehtona rinnalle. Mikeissä on paljon samaa, mutta ne ovat kuitenkin eri tuotteet ja osin eri käyttäjäryhmälle. SM7B säilyy premium-vaihtoehtona, MV7 puolestaan on modernimpi ja budjettiystävällinen ratkaisu.

Herkempi kapseli pärjää vähemmällä vahvistuksella

MV7:aan on kehitetty uusi aiempaa herkempi kapseli, joka ei vaadi yhtä suurta suorituskykyä etuvahvistimelta kuin SM7 Unidyne III -kapseleineen. Siinä missä SM7B kaipaa kaverikseen kernaasti vähintään 50 dB:n vahvistuksella varustettua etuvahvistinta (tai mikkibuusteria), MV7 operoi äänilähteestä riippuen tyypillisesti noin 35 dB:n vahvistusalueella, mikä sopii hyvin myös edullisten äänikorttien etuasteille analogista kytkentää käytettäessä.

Shuren Voice Isolation -tekniikka pitää käsittelyäänet minimissään ja huolen herttasuuntakuvion säilymisestä tasaisena taajuudesta riippumatta. Näin mikrofonia on helppo käyttää akustisesti haastavissakin olosuhteissa.

MV7:n rakenne ei ole aivan identtinen SM7B:n kanssa: uutuus on rakennettu tavanomaisemman mikrofonigrillin pohjalle, kun taas SM7B:ssä on uniikki pitkähkö rei’itetty metallisuoja kapselin edessä. SM7B:n mukana tulee myös kaksi erilaista foam-tuulisuojaa, kun taas MV7:n mukana tulee yksi. Näin ollen MV7 on hieman herkempi plosiiveille läheltä puhuttaessa, mutta jos puhujan ja mikrofonin väliin jättää muutaman sentin enemmän ilmarakoa, kuten helposti normaalissa puhetilanteessa käykin, MV7:n soundi alkaa olla hyvin lähellä esikuvaansa.

Automaattinen tasonsäätö ja dynamiikanhallinta

USB-käytössä aloittelijoita ilahduttanee Auto Level Mode -ominaisuus, joka tekee oikean äänitystason säätämisestä helppoa. Sisäänrakennettu DSP-prosessointi tarjoilee puolestaan yleisimpiä mausteita äänityksiin: tarjolla on kolmiasentoinen taajuuskorjain (dark/natural/bright), kompressori niin ikään kolmella variaatiolla ja viimeisenä portinvartijana äänen säröytymistä vastaan on tarjolla vielä erillinen limitteri.

DSP:tä on helpointa hallita muun Motiv-sarjan tapaan ShurePlus-sovelluksella, mutta perusasetuksiin pääsee käsiksi myös mikrofonin omista kosketussäätimistä. Luonnollisesti myös DSP:n ohittaminen on mahdollista, mikäli prosessointi halutaan tehdä jälkikäteen tallennusohjelmassa.

Laitetukea Android Oreoa myöten

Useampaa MV7-mikrofonia on mahdollista käyttää yhtä aikaa myös USB-moodissa. AD-muunnoksen max SPL-tasoksi ilmoitetaan 132 dB ja konversio tapahtuu 16 tai 24 bitin resoluutiolla. Mikrofoniin on rakennettu myös kuulokevahvistin, mikä mahdollistaa signaalin latenssittoman monitoroinnin.

Käyttöjärjestelmistä tuettuja ovat Windows 10 (64 bit), MacOS 10.13, iOS12 ja Android Oreo 8.0 ja sitä tuoreemmat versiot. Android-käyttäjien tulee kuitenkin lisäksi varmistua siitä, että laitteessa on vähintään 100 mA virransyöttökyky ja USB Audio Class 1.1 -tuki tai sitä tuoreempi versio.

Mikrofoni on tarjolla joko mustana (MV7-K) tai hopeanvärisenä (MV7-S). Paketti sisältää mikrofonin lisäksi USB-A -johdon (3m), USB-C-johdon (3m) ja kierresovitteen mikrofonitelineitä varten.

Ensimmäiset demoyksilöt on jo saatu Suomeen ja myyntierän odotetaan saapuvan marraskuun 2020 alussa. 

Lisätietoja