RCF:n COMPACT M -kaiutinsarja tarjoaa monipuolisen passiivisen kaksitieratkaisun moniin käyttötarkoituksiin. Kaiuttimia on saatavilla kuudessa eri koossa, alkaen 4-tuumaisista ja päättyen 12-tuumaisiin, jotka tarjoavat erinomaisen akustisen suorituskyvyn sekä taustamusiikille että live-esityksiin.

Elegantin yksinkertainen muotoilu ja värittymätön soundi tekevät COMPACT M -sarjasta hyvän valinnan mihin tahansa ympäristöön. Sarjan äänenpainetaso ylittää huomattavasti sen, mitä kompaktilta ratkaisulta yleensä odotetaan: suurin 12” malli tarjoaa peräti 129 desibelin SPL-maksimiäänenpaineen.

Pystyyn vai vaakaan?

Kolme suurinta mallia (12, 10 ja 8 tuumaa) tarjoavat saman yläpään kompressiodriverin 1,4” puhekelalla ja 90 x 70 asteen dispersiolla, mikä tekee mallien yhdistelemisestä helppoa. Kääntyvä torvi ja RCF-logot mahdollistavat sekä pysty- että vaakasuuntaisen kaiutinasennuksen. Taajuusvasteeltaan kolmikon toisto lähtee noin 60 hertsistä, yltäen 20 kilohertsiin asti, vasteen pysyessä -10 dB:n ikkunassa.

Kuusi- ja viisituumaiset mallit on varustettu puolestaan pienemmällä 1” puhekelan diskanttielementillä, jonka tuottama 120 x 80 asteen dispersio sopii hyvin esimerkiksi taustamusiikkikäyttöön tai isomman järjestelmän täytekaiuttimiksi. Taajuusvaste kattaa noin 70 Hz – 20 kHz kaistan.

Sarjan pienin neljän tuuman bassoelementillä ja kiinteällä ripustusraudalla varustettu koaksiaalikaiutin tarjoaa 120 x 120 asteen dispersion. Taajuusvaste on 90-20000 hertsiä. Pienestä koostaan huolimatta maksimiäänenpaine on peräti 113 desibeliä.

Musta vai valkoinen?

Kaikkien mallien kotelot on valmistettu laadukkaasta puusta, ja niissä on useita kiinnityspisteitä kätevää lento- tai ripustusasennusta varten. Kaiuttimiin on tarjolla pysty- ja vaaka-asennustelineet sekä säädettävällä nivelellä varustettu versio. Vakiona oleva neljäpinninen EUROBLOCK-liitäntäpaneeli, jossa liitännät sisääntulevalle signaalille ja ketjutukselle, voidaan vaihtaa keikkakäytössä tutummalla Neutrik SpeakON -paneelilla. Kaiutinelementtien valmistus on puolestaan ollut italialaisen RCF:n erityisosaamista jo vuodesta 1949.

Kaiuttimet ovat saatavilla mustana (RAL 9005) tai valkoisena (RAL 9003), mikä tekee COMPACT M-sarjasta sopivan yhtä lailla yökerhoihin kuin jumalanpalveluksiinkin. Myös kaiuttimien hifistynyt soundi ja suorituskyky tukevat tuotteiden monipuolisuutta.

Ennakkosuunnittelua helpottavat valmistajan julkaisemat EASE GLL (Generic Loudspeaker Library)-kaiutindatatiedostot, jotka ovat ladattavissa mallikohtaisesti RCF:n tuotesivuilta. GLL-tiedostot tarjoavat mahdollisuuden mallintaa ja visualisoida realistisella tavalla kaiuttimien toimintaa erilaisissa konfiguraatioissa ja ympäristöissä. Näin voidaan arvioida ja optimoida kaiuttimien sijoittelua, EQ-asetuksia ja muita kriittisiä asioita jo ennen asennusta.

Lisätietoja