DPA julkaisi NAB 2024 -messuilla uuden tuulisuojan miniatyyrimikrofoneille. Kuten DPA-tuotteet yleensäkin, AIR1 on nerokas työkalu, jonka suunnittelu on viety astetta pidemmälle – äänenlaadun ehdoilla.

Air1 on uniikki ja patentoitu uusi tuulisuoja pallokuvioisille lavalier ja headset -mikrofoneille. Siinä yhdistyy nopea ja luotettava kiinnitys, tehokas tuulisuoja sekä minimaalinen vaikutus äänenlaatuun. AIR1 sopii käytettäväksi minkä tahansa pyöreänmuotoisen omni-miniatyyrimikrofonin kanssa, jonka kapselin halkaisija on 2,5-5,8 mm.

Tuulisuoja muodostuu kahdesta eri mekanismista

Ensimmäinen tuulisuojan mekanismi on täysin uudelleensuunniteltu eläimen karvaa jäljittelevä synteettinen materiaali. Tuulisuojaan on laajojen testien perusteella valittu lopullinen karvan tyyppi, pituus sekä tiheys. AIR1 on pienempi kuin valtaosa kilpailevista vastaavista tuotteista, mutta tarjoaa muita tehokkaamman tuulisuojan.

Toinen plosiiveja ehkäisevä metodi on tyhjä ilmatila tuulelta suojaavan materiaalin ja mikrofonikapselin välissä. Karvan sisäpuolella on kaksi rengasmaista tukirakennetta, jotka pitävät ilmatilan aina säännönmukaisena ja samanlaisena. Lisäksi rakenteessa on stopparit, jotka estävän mikrofonikapselia uppoamasta liian syvälle tuulisuojan sisään. Näin kapseli on aina samassa positiossa – akustisessa sweet spotissa.

Helppo asentaa – vaikka silmät suljettuna

AIR1 on suunniteltu siten, että se on helppo asentaa nopeasti hankalissakin olosuhteissa ja kovassa tuulessa. Kova muovinen runkorakenne on kestävä ja siinä on pihtimäinen kiinnitysmekanismi mikrofoniin. Sitä on helppo käyttää ilman apuvälineitä ja se ei menetä otettaan lukemattomienkaan käyttökertojen jälkeen. Monista muista tuulisuojista poiketen AIR1 pysyy luotettavasti paikallaan silloinkin, kun sitä käsitellään käytön aikana.

Avatessa, tuulisuojan laaja ”suuaukko” helpottaa mikrofonin pujottamista paikalleen, pihdit vapautettuna kiinnitys on tiukka ja varmistaa, että tuulisuoja ei irtoa kovassakaan menossa. Kaikenlisäksi kapseli on aina parhaassa mahdollisessa positiossa. Nämä käyttäjän kannalta tärkeimmät AIR1:n mekaaniset perusominaisuudet tekevät siitä ylivoimaisen työkalun myös kokemattomien käyttäjien keskuudessa.

Tuulisuoja, joka ei heikennä äänenlaatua

Aina oikea positio ja tehokas tuulisuojaus, parhaalla materiaalivalinnalla mahdollistavat mahdollisimman värittymättömän äänenlaadun kaikissa olosuhteissa. Karvasta valmistettujen tuulisuojien ominaisuuksiin kuuluu luonnostaan väistämättä korkeiden taajuuksien vaimennus. AIR1 kompensoi tätä vaimentumaa sisäänrakennetulla akustisella boundary-pinnalla. Lopputuloksena pallokuvioinen mikrofoni kuulostaa samalta, kuin ilman tuulisuojaa, mutta ilman puhallusääniä.

Toimiiko se mikrofonisi kanssa? Tietenkin!

AIR1 sopii kaikkien pyöreiden pallokuvioisten miniatyyrimikrofonien kanssa, jonka halkaisija on 2,5-5,8 mm. Tuulisuojia on kahta eri kokoa:

  • AIR1 Small mikrofoneille, joiden halkaisija on 2,5-4,3 mm
  • AIR1 Large mikrofoneille, joiden halkaisija on 4,3-5,8 mm

Oheisessa taulukossa on listattu suosituimmat miniatyyrimikrofonit ja niille sopivat AIR1-variantit.

Et ole koskaan aiemmin käyttänyt tällaista tuulisuojaa

AIR1 on nerokas, patentoitu miniatyyrimikrofonien tuulisuoja, jossa on otettu huomioon tehokas suojaus plosiiveja vastaan ja samalla kompensoitu tuulisuojauksen aiheuttamat muutokset taajuusvasteessa. Oheisessa kuvassa on avattu tuulisuojan rakenteelliset ratkaisut tarkemmin.

AIR1 on saatavissa kuutena eri värivaihtoehtona ja tuotteet myydään kahden kappaleen pakkauksissa. Yhden pakkauksen listahinta on 42€ alv 0%. AIR1 tuulisuojia voit hankkia kotimaisilta jälleenmyyjiltä tai suoraan Intersonic Oy:n kautta.

LISÄTIETOJA