Shure on julkaissut uuden MV7+ -mikrofonin, joka on suunniteltu erityisesti podcasteihin, suoratoistoon ja kotistudiokäyttöön.

Kyseinen hybridimikrofoni tarjoaa sekä XLR- että USB-liitännät ja se sisältää useita parannuksia alkuperäiseen MV7-malliin verrattuna. Edeltäjänsä tavoin myös uutuuden esikuvana on supersuosittu SM7b-mikrofonilegenda.

Lisää prosessointitehoa

Suurin muutos on tapahtunut DSP-prosessointitehojen puolella. Plusversio osaa edeltäjänsä tapaan hioa soundia kompressiolla, limitterillä ja taajuuskorjaimella, mutta tämän lisäksi MV7+ osaa reaaliaikaisesti vähentää taustamelua ja -kohinaa, hallita plosiiveja parannellun tuulisuojan lisäksi myös digitaalisesti ja automaattinen tasonsäätö on nostettu uudelle tasolle.

Mikrofonissa on myös sisäänrakennettu kaikulaite, joka tarjoaa kolme erilaista algoritmia. Tämä ominaisuus on kätevä esimerkiksi biisi-ideoiden nopeassa tallentamisessa.

Uusi MOTIV Mix -softa

Mikrofoni integroituu tietokoneisiin kätevästi uuden MOTIV Mix -työpöytäsovelluksen (Win ja Mac) avulla, joka mahdollistaa käyttäjille mikrofonin asetusten säätämisen. Säätämisen lisäksi ohjelmistolla voi myös äänittää.

MOTIV Mixin avulla voit yhdistää useampia MV7+ mikrofoneja samaan järjestelmään. Kaikki äänitysohjelmistot eivät nimittäin mahdollista useamman USB-äänilähteen yhtäaikaista käyttöä. MOTIV Mixin avulla voit yhdistellä myös muita tietokoneeseen liitettyjä USB-äänilähteitä, merkistä riippumatta.

Ohjaussoftalla väritkin haltuun

Mikrofonin liitäntävaihtoehtoina ovat USB-C ja analoginen XLR-liitäntä. XLR-liitännän käyttä operoitaessa mikrofoni toimii perinteisen dynaamisen mikrofonin tavoin, kun taas USB-C-portti avaa tarjolle mikrofonin prosessointikapasiteetin ja mahdollisuuden käyttää mikrofoniin integroitua kuulokeliitäntää.

Mikrofoniuutuus tulee saataville mustana tai valkoisena. Visuaalisuutta arvostavia ihmisiä varten mikrofonissa on myös näyttävä LED-kosketuspaneeli, jonka värimäärityksillä voidaan paitsi luoda tunnelmaa, mutta myös välittää käyttäjälle tietoa mikrofonin toiminnasta äänityksen aikana.

Entisissä mitoissa pysytään

Mikrofonin fyysiset mitat tai itse akustinen suorituskyky ei ole juuri muuttunut aikaisempaan MV7:aan nähden, mutta hieman  alkuperäistä paksumpi tuulisuoja tuo pienen eron mikrofonien välille. MV7+ saapunee kauppojen hyllyihin toukokuun alussa ja sen verollinen hinta sijoittuu noin 330 euron kieppeille.

Alkuperäinen MV7-mikrofonimallisto poistuu uutuuden myötä hiljalleen markkinoilta. Vain täysin analoginen MV7x-mikrofoni jatkaa valikoimassa entiseen tapaan.

LISÄTIETOJA: