Luminexin uusi GigaCore 30i on verkkokytkin, joka on suunniteltu kattamaan kaikki nykypäivän AV-tarpeet niin tiedonsiirron kuin virransyöttökapasiteetinkin osalta. Valo-ohjaus, ääni- ja videosignaalit sekä normaali dataliikenne voivat kaikki kulkea saman kytkimen kautta, oli kyseessä sitten kiinteä AV-asennus tai mobiili kiertuekäyttö – ja kaikki tämä verkkoasetuksiltaan valmiiksi optimoituna.

GigaCore 30i on ohjelmoitu huomioimaan kaikki yleisimmät äänen ja videon siirtoon ja valo-ohjaukseen tarvittavat aikakriittiset protokollat kuten esimerkiksi NDI, Dante, AES67, MA-Net, ST-2110 ja Q-SYS. AVB/Milan -tuki on luvassa tulevan firmware-päivityksen myötä.

Testattua ja helppokäyttöistä

Luminexin erottaa kilpailevista verkkokytkinvalmistajista ymmärrys AV-alaa kohtaan – valmistajalla on halu tarjota ratkaisuja, jotka ovat suoraan laatikosta nostettuna toimintavalmiita. Käyttöönotto ei siis vaadi tietoliikenneinsinöörin taitoja, sillä QoS, IGMP multicast ja PTPv2 -asetukset on optimoitu jo tehtaalla.

Mikä tärkeintä, Luminexin tuotteet eivät vain täytä protokollien kuvauksien vaatimia speksejä paperilla, vaan ne ovat myös aidosti oikeassa AV-ympäristössä testattuja laitteita.

Jopa tuhat wattia PoE-tehoa

GigaCore 30i on oikeastaan sarja erilaisia kytkimiä, joista löytyy sopivia malleja eri tarpeet ja hintaluokat huomioiden. Sen tehokkain lippulaivamalli sopii käytännössä lähes minkä tahansa PTZ-kameran tai PoE++ -kattokaiuttimen virtalähteeksi, sillä peräti 1000 watin teho on jaettavissa kaikkiin kytkimen kahdestakymmenestäneljästä RJ45-portista. Mikäli tehotarpeet ovat pienempiä, kytkimestä löytyy myös edullisempia pienemmän virransyötön variaatioita.

Kytkimen 168 Gb runkonopeus takaa puolestaan sen, että kaikkien porttien maksiminopeus on aidosti hyödynnettävissä. Porteista kuusi on 10 Gb SFP-mallia ja loput kaksikymmentä neljä 1 Gb RJ45-portteja. Sarjasata löytyy myös edullisemmat variaatiot ilman 10 Gb uplink-portteja, mikäli 1 gigatavun siirtonopeus on riittävä.

Jykevärakenteinen ja kahdella virtalähteellä varustettu kytkin on silti tarvittaessa verrattain hiljainen, sillä sen tuulettimet ovat säädettävissä. Viittä hiljaista tuuletinta hyödyntäen saavutetaan minimaalinen käyttöäänekkyys, kuitenkin mahdollistaen laitteen turvallinen käyttö ja pitkä käyttöikä. Näin ollen GigaCore-tuotteet sopivat myös akustisten ominaisuuksien suhteen haastaviin ympäristöihin kuten teattereihin ja studiokäyttöön.

Valvontatyökalut kunnossa

Kaikkia Luminexin verkkokytkimiä monitoroidaan ja hallitaan valmistajan omalla Araneo-työkalulla. Araneo-sovellus näyttää reaaliaikaisesti GigaCore-verkon statuksen ja verkkotopologia on esitytetty helposti ymmärrettävässä muodossa datavirtoja myöten. Hyvät valvontatyökalut eivät vain anna lisävarmuutta, vaan mahdollistavat myös reagoinnin ennen kuin jotain häiritsevää ehtii tapahtua.

Offline-käytösssä Araneo puolestaan mahdollistaa verkon hallinnan ennen varsinaista AV-asennusta, mikä on tärkeä aikaa ja rahaa säästävä ominaisuus.

Tarjolla on myös intuitiiviseksi suunniteltu web-pohjainen käyttöliittymä, jolla voidaan helposti hallita vaikkapa vlan-ryhmiä, jotka on koodattu samoilla väreillä niin itse fyysisessä portissa kuin ohjaussoftan käyttöliittymässäkin.

Tarkemmat lisätiedot ja tekniset speksit löytyvät valmistajan sivulta:

VALMISTAJAN TUOTESIVUTLisätietoja