RCF NXL 44-A MKII aktiivikaiutin sopii niin bändikeikoille kuin vaikkapa kiinteäksi asennusratkaisuksi koulujen monitoimisaleihin.

Kuten nimi kertoo, RCF on päivittänyt NXL-sarjansa toisen sukupolven versioihin. Aktiivikaiutinten vahvistinmoduuli on nyt entistä tehokkaampi (2100 W Peak/1050W RMS.) Kapasiteetistaan huolimatta D-luokan päätevahvistimella varustettu kaiutin on passiivijäähdytteinen eli tuuletinmelua ei ilmene kriittisissäkään asennuskohteissa.

NXL 44-A MKII toimii kokoaluekaiuttimena moniin tarpeisiin pienistä klubeista koulujen monitoimisaleihin saakka. Yläpää itsessään kykenee tuottamaan peräti 135 desibelin maksimiäänenpaineen eli kapasiteettia riittää vaativiinkin tarpeisiin esimerkiksi ulkotiloissa.

Tinkimätöntä toistoa
subwooferilla tai ilman

Kaksitie-suunnitteluun pohjautuva kaiutin tarjoaa kolme 10” neodymium-elementtiä ja tuhdin 3” driverilla varustellun yläpään. Suorituskykyisen yläkerran driverin ansiosta jakotaajuus on laskettu 800 hertsiin, mikä aiheuttaa minimaalisen vääristymän kriittiselle puhekaistalle.

Driveri on kiinnitetty uudistettuun aalto-ohjaimeen, jonka avautumiskulmaa on muutettu hieman aiempaa leveämmäksi ja vertikaalisesti kapeammaksi (nyt 100° x 25°, aiemmin 90° x 30°.) Tarjolla on kolme DSP-presettiä, joilla säädetään kaiuttimen toiminta optimaaliseksi eri tilanteissa (yksin, kaksin tai subwooferin kera.)

Kaiuttimen bassotoisto yltää 45 hertsiiin ilman ulkoista subwooferia. Näin ollen NXL 44-A MKII toimii stand-alone -kaiuttimena moniin tarpeisiin pienistä klubeista koulujen monitoimisaleihin saakka. Yläpää itsessään kykenee tuottamaan peräti 135 desibelin maksimiäänenpaineen eli kapasiteettia riittää vaativiinkin tarpeisiin esimerkiksi ulkotiloissa.

NXL-kaiuttimen yhdistäminen esimerkiksi RCF:n SUB 8008-AS -subwooferiin (2×18”, max SPL 137 dB) tarjoaa tuhdin ja täyteläisen äänen myös keskikokoisia rock-konsertteja tai DJ-keikkoja ajatellen. Viive- tai täytekaiuttimeksi sopii vaikkapa pikkuvelimalli NXL 24-A MKII, joka on kompaktimpi (4 x 6” + 3”) versio sarjan lippulaivamallista.

Asennus- ja
roudausystävällinen

Yhden kaiuttimen paino on 33 kiloa ja korkeus reilun metrin, joten se voidaan sijoittaa sellaisenaan vaikkapa perinteisen (35 kg max) kaiutintolpan päähän. NXL 44-A MKII:n ominaisuudet pääsevät esiin erityisesti ripustettaessa, sillä valmistaja on suunnitellut kaiuttimen erittäin asennus- ja roudausystävälliseksi.

Tarjolla on kahdeksan M8-kiinnityspistettä ja kahdeksan Quick lock -pistettä RCF:n omien ripustusrautojen käyttöön. Esimerkiksi kaksi NXL 44-A -kaiutinta voidaan yhdistää siten, että päällekkäin sijoittuvat mutta eri kulmiin asetetut kaiuttimet tarjoavat laajemman vertikaalisen avautumiskulman pitkiä tai kaksikerroksisia tiloja varten.

Kaiutinten sijoittaminen suoraan päällekkäin samalla horisontaalisella kulmalla suoraan subwooferin päälle on myös mahdollista omaa kiinnikettä käyttäen. Tällöin eri gain-asetuksilla ylä- ja alakaappien välillä saadaan vaikkapa ripustamiseen liian matalassa klubitilanteessa katettua myös salin peräosa ilman että eturivissä äänenpaine kasvaa sietämättömäksi.

Keikkakäyttöön suunniteltu koivuvanerikotelo tarjoaa huolella suunnitellut kantokahvat ja kestävän pintakäsittelyn myös kiertuekäyttöä ajatellen. Aktiivikaiuttimen virtasyöttö tapahtuu IP-luokitellun powerCON TRUE1 TOP-liitännän kautta.

LISÄTIETOJA:

Valmistajan tuotesivu
Tuotetiedot
Käyttöohjeet