Hyvän valaistuksen tärkeys saatetaan usein unohtaa videopuheluihin valmistautuessa, vaikka sillä on suuri merkitys ammattimaisen ilmeen luomisessa. Tämän kertainen Tech Tip antaakin sinulle valaistukseen liittyviä vinkkejä onnistuneen videopuhelulavastuksen luomiseksi.

Miksi valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota?

Aivan kuten silmämme, kamerat tarvitsevat valoa hyvän videokuvan tuottamiseksi. Jos valoa ei ole tarpeeksi, sitä on liian paljon tai valo on osoitettu väärään suuntaan, voi seurauksena olla heikompi kuvanlaatu korkearesoluutioisellakin kameralla. Ankarat varjot, häikäisyt ja heijastukset ohjaavat huomion pois neuvottelupuhelun osanottajista, joten valaisemalla selkeästi osallistujien kasvot, minimoit häiriötekijät ja pidät kaikki keskittyneinä puhujaan.

Valaistusvinkit onnistuneeseen videopuheluun

Aina kun mahdollista, istu ikkunaan, pöytälamppuun tai muuhun valonlähteeseen päin varmistaaksesi, että kasvosi ovat hyvin valaistut, jolloin kasvon ilmeet erottuvat selkeästi. Päivänvalo tuo esiin luonnollisesti ja tarkasti ihon- ja ympäristön värit, joten neuvottelujärjestelmä kannattaa asettaa huoneeseen, jossa on paljon ikkunoita ammattimaisen lopputuloksen saamiseksi.

Jos luonnonvalon hyödyntäminen ei ole vaihtoehto, suosittelemme käyttämään pehmeää suuntavaloa. Lampunvarjostin vähentää ankaria varjoja ja pehmentää huoneen valaistusta. Lisäksi vastoin yleistä uskoa, mitä lähempänä valonlähde on kohdetta, sitä pehmeämmät varjot se luo kohteen pintaan. Joten jos valaisimen valo on liian kova, tuo se lähemmäs kasvojasi.

Hyvä vaihtoehto on myös käyttää ammattilaistenkin suosimaa kolmipistevalaistusta. Kuvittele kellotaulu, jossa sinä olet kellotaulun keskellä ja kamera numero 12 kohdalla. Yritä sijoittaa ensimmäinen ja toinen valonlähde kellotaulun 11 ja 2 kohtaan ja kolmas valonlähde taaksesi pääsi yläpuolelle noin numero 8 kohdalle.

Viimeinen vinkkimme on hyödyntää videopuhelun lavastuksessa valkoisia tai vaaleansävyisiä seiniä ja tasoja valaisemaan huonetta heijastuvalla valolla. Hyvä muistisääntö on, että valkoiset pinnat heijastavat valoa, kun taas mustat pinnat imevät sitä itseensä.