Roland Professional A/V -tuotteiden maahantuonti on siirtynyt yksinoikeudella Intersonic Oy:lle tammikuussa 2024. Ruotsissa jakelusta vastaa sisaryhtiö Intersonic AB. Muutos ei koske MI-tuotteita, vaan Rolandin ammattikäyttöön tarkoitettuja videosovelluksia ja tarvikkeita. Tarkempi tuotevalikoima löytyy valmistajan sivulta.

Vuonna 1972 perustettu Roland Corporation tunnetaan erityisesti musiikkimaailmaa mullistaneista rumpukoneista ja syntetisaattoreistaan, mutta Rolandilla on myös kattava historia videotuotteiden valmistajana. Vuonna 1998 julkaistu V-5 Video Canvas oli ensimmäinen askel ammattimaisten videotuotteiden suuntaan, ja tänä päivänä Rolandilla on monipuolinen tuotevalikoima kannettavia studiovälineitä videomiksereistä matriiseihin.

Videotuotteiden lisäksi Intersonic tarjoaa Rolandin valikoimasta AV-tuotantoihin kuuluvia lisävarusteita kuten MIDI-ohjaimia, SDI-kaapeleita ja esimerkiksi UA-1010 Octa-Capture-äänikorttia, joka on myös hyvin suosittu Smaart ja Systune -mittaohjelmien käyttäjien keskuudessa.

Koronan aikana uudelle tasolle noussut tarve miksata, editoida, tallentaa ja jakaa AV-sisältöjä ei ole katoamassa mihinkään. Roland kehittää tuotteitaan kuunnellen markkinoita ja loppukäyttäjiä, tarjoten kompakteja, integroituja ratkaisuja, jotka täydentävät hyvin Intersonicin valikoimaa palvellen erinomaisesti videotuotanto- ja striimausfirmoja, musiikki- ja urheilutapahtumia, kokoustiloja ja seurakuntia, Intersonicin myyntijohtaja Antti Rintamäki kuvailee.

Lisätietoja: