JB-Lightingin tarina alkoi Etelä-Saksassa 90-luvun alussa, aikana, jolloin peileillä toteutetut ”liikkuvat valot” olivat kuuminta hottia. Yrityksen perustajaa Jürgen Braungardtia kiehtoivat mekaniikaltaan monimutkaiset, analogisesti tai digitalisesti ohjattavat valaisimet niin paljon, että hän halusi kehittää omia spottivalaisimiaan. Hän halusi niiden olevan laadukkaampia, pitkäikäisempiä ja helpommin käytettäviä kuin silloiset markkinoilla olleet tuotteet.

Nämä samat laatutavoitteet siivittävät JB-Lightigin toimintaa yhä tänään, lisättynä vahvalla ekologisuuden huomioonottamisella. JB:n tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja kootaan edelleen Saksassa, niin kuin vain saksalainen insinööri siihen parhaimmillaan kykenee. Ekologisen tavoitteen mukaisesti kaikkia varaosia on saatavilla vähintään kymmenen vuoden ajan tuotteiden valmistuksen päättymisen jälkeen ja kaikki käytetyt osat sekä pakkaukset ovat kierrätettäviä. Tämän lisäksi tehdas saa sähkönsä valtaosin aurinkopaneeleista, lämmitys hoidetaan läheisen maatilan hukkalämmöllä ja he myös kierrättävät sekä hyötykäyttävät jopa sadeveden.

Haastava LED

Led-valaisinteknologiaa ei ole helppoa toteuttaa, ainakaan laadukkaasti. Nykypäivänä markkinoilla on lukemattomia eri valmistajien näkemyksiä esityskäyttöön tarkoitetuista LED-valaisimista. Kirjo on vaihteleva niin hinnan puolesta kuten myös valon laadun ja valaisimen käyttäytymisen suhteen.

JB-Lighting nosti ammattikäyttöön tarkoitetun valaisimen suorituskyvyn ja laadun aivan uudelle tasolle. Valon kirkkaus ja sävy sekä erityisesti himmennyksen tasaisuus ja laatu koko intensiteetin skaalalla oli hämmästyttävä. Valaisimilla voitiin luoda todella hitaita ja kauniita himmennyksiä kirkkaudesta aina täyteen pimeyteen, ilman kiusallisia hyppäyksiä valotehossa. Tällaiseen suoritukseen ei oltu aiemmin totuttu LED-valaisimien kanssa.

P9 BEAMSPOT
on pienikokoinen voimanpesä

Uusi pienikokoinen JB Lighting P9 on varustettu 330 W:n valkoisella LED-moduulilla. Joka tuottaa valotehoa huikeat 15 000 lm.

Pienistä mitoistaan huolimatta P9 sisältää täyden valikoiman tehosteita, mukaan lukien 2 gobo-pyörää, väripyörä 7 värillä, lineaarinen CTO, CMY-värien sekoitus, prisma, frost jne. P9 on eittämättä näkemisen arvoinen. Gobojen aiheuttaman värisävyn korjaavan CTB-filtterin lisäksi P9 on varustetu myös High CRI -filtterillä, joka tekee valaisimesta myös erinomaisen etuvalon.

Vaikka ominaisuuksia ja valotehoa on paljon, ääntä se ei juurikaan pidä. Hiljaisen, vain 29dB käyntiäänen vuoksi se soveltuu loistavasti myös pienten näyttämöiden valaisimeksi.

Kevyt kuljettaa,
ripustaa ja käyttää

Neljällä kantokahvalla varustettu 17-kiloinen valaisin on mukava käsitellä, niin näyttämöillä kuin keikkaolosuhteissa. Korkeuttakin sillä on vaan noin 61 cm, joten se mahtuu helposti pienempiinkin tiloihin. Heitin tuntuu ja näyttää erittäin laadukkaalta ja sama huoliteltu ja kestävä rakenne on linjassa läpi koko valaisimen tekniikan.

Modulaarinen rakenne
ja huima zoom-alue

Heitin on varustettu moduuleista, jotka on helppo irrottaa heittimestä ilman erikoistyökaluja esim. huollon tai gobojen vaihdon yhteydessä. Laadukkaalla optiikalla on saatu laaja zoom alue 3.4° – 54° (1: 15.9).Tien päälle
ja teatteriin


Saksassa suunniteltu, valmistettu ja kasattu JB Lighting P9 on tällä hetkellä täysin omassa luokassaan laadun, äänettömyyden, valotehon sekä ekologisuuden suhteen. Kyseessä on siis erityisen pienikokoinen voimanpesä joka sopii yhtälailla näyttäväksi rokkikoneeksi tai hiljaiseksi moniosaajaksi vaativiin teatteriproduktioihin.

Linkki valmistajan sivuille

Käyttöohje


Lisätietoja: