Waves keskittyy edelleen ammattilaisille suunnattujen audioprosessoreiden kehittämiseen, mutta luo samanaikaisesti uutta myös kuluttajatuotteiden sekä järjestelmäprosessoreiden parissa.

Audioplugareiden pioneereihin lukeutuva Waves perustettiin vuonna 1992 eli israelilais-yhdysvaltalainen yritys täyttää pian kolmekymmentä vuotta. Sen perustaneet Gilad Keren ja Meir Shaashua olivat insinööriopintojensa lisäksi luoneet uraa myös ammattimaisissa äänituotannoissa ja olivat täten aitiopaikalla näkemässä digitalisoituvan äänenkäsittelyn tulevaisuuteen.

Jo samana vuonna julkaistiin yrityksen ensimmäinen tuote, todennäköisesti jokaiselle ääniammattilaiselle edelleen tuttu kymmenenalueinen taajuuskorjain Q10. Tämä softapohjainen plug-in oli jo julkaisuhetkellään monipuolisempi ja äänenlaadultaan parempi kuin useimmat vastaavat rautapohjaiset taajuuskorjaimet, ja tuotekehitystä sen parantelemiseksi on tehty edelleen.

Waves kumosi käsitykset softan lelumaisuudesta rautapohjaisiin ratkaisuihin verrattuna ja nousi täten äänenkäsittelyn ammattilaisten tietoisuuteen – ja on pysytellyt siellä siitä lähtien.

Wavesin tuotteita käytetään broadcast- ja liveympäristöjen lisäksi audiotuotantojen jokaisessa vaiheessa äänityksestä miksaukseen ja masterointiin, eikä liene liioiteltua sanoa Wavesin olevan yhä maailman merkittävin audioplugin-valmistaja.


Takana useita

menestystarinoita

Wavesin menestyksen takana on intohimoinen ja innovatiivinen lähestymistapa tuotekehitykseen. Softaplugarit koodataan käyttöliittymältään mahdollisimman yksinkertaisksi ja helposti omaksuttaviksi, tinkimättä kuitenkaan prosessoinnin laadusta ja tehokkuudesta. Tämä konsepti on toiminut hyvin edelleen tähän päivään saakka ja tietokoneiden prosessointikyvyn hurja kasvu on tehnyt aiemmin välttämättömistä ulkoisista DSP-prosessoreista tarpeellisia vain latenssikriittisissä tapauksissa – ja Wavesilta löytyy omat ratkaisut kaikkiin tilanteisiin.

Matkan varrelle on osunut myös sopivassa määrin erityisen suosituksi nousseita innovaatioita. L1 Ultramaximizer, C4, Vocal Rider, MaxxBCL ja audiomikserin kosketusnäytöille tuonut eMotion LV1 ovat näistä vain pari esimerkkiä.

Waves aloitti myös jo varhain yhteistyön perinteisten analogilaitevalmistajien kanssa. Tämän myötä legendaariset audiolaitteet Aphexista SSL:ään ovat saaneet mallinnettuna uuden elämän digitaalisessa muodossa.


Yhä ajan hermolla
uusia haasteita kohti

Wavesin ydinliiketoimintaa on edelleen ammattimaisten softaplugareiden kehittäminen. Viime vuosina myös alan tunnetuimmat miksaajat, kuten Chris Lord-Alge, Andrew Scheps ja Tony Maserati ovat saaneet oman signaaliketjunsa mukaiset nimikkoplugarinsa Wavesin valikoimaan. Niin ikään mallinnetuksi ovat tulleet esimerkiksi Abbey Road -studion legendaariset kaikukammiot ja myös Nx-virtuaaliakustiikkaratkaisuihin on panostettu paljon. Waves on viime vuosina tuottanut myös laadukkaita virtuaali-instrumentteja ja Tracks Live lienee käytetyin softa virtuaalisoundcheckien ja keikkataltioiden osalta.

Tämän kehityksen rinnalla yritys vie samanaikaisesti teknologioitaan myös kuluttajapuolelle sekä asennusympäristöihin. Waves tekee yhteistyötä eri laitevalmistajien kanssa parantaakseen kaiuttimien, televisioiden, kannettavien tietokoneiden, tablettien, sekä puhelinten äänenlaatua kehittämänsä Maxx® psykoakustiikkaprosessoinnin avulla.

Uusin aluevaltaus on installaatiokäyttöön suunnattujen Dante-verkotettujen Waves CA -audioprosessoreiden mallisto. Näillä haetaan jalansijaa modernien kiinteiden AV-järjestelmien, etäkokoustenlaitteistojen ja taustamusiikkijärjestelmien markkinoilta. Haavisto korostaa.


Verkkokaupasta ja
maahantuojalta

Waves myy tuotteensa pääosin omassa kansainvälisessä verkkokaupassaan. Tämä toimii näppärästi varsinkin ohjelmistotuotteiden kanssa. Valmistajalla on myös fyysisiä laitteita, kuten DSP-prosessoreita, valikoimissaan ja erityisesti näiden myynti, toimitus ja koulutus asiakkaille halutaan pitää asiantuntevien maahantuojien käsissä. Suomessa Waves-maahantuonnista vastaa Intersonic Oy. Intersonicin valikoimaan kuuluvat myös Wavesin ja DiGiCon yhteistyönä syntyneet DiGiGrid-audioverkkotuotteet.

Fyysisten laitteiden lisäksi Intersonicin kautta voi hankkia kaikkia samoja softatuotteita kuin valmistajan omasta verkkokaupasta, aina samalla hinnalla ja kampanja-alennuksilla. Tämä on hyvä muistaa varsinkin silloin, kun maksukortilla ostaminen ulkomaisesta verkkokaupasta ei sovi yrityksen tai organisaation toimintatapoihin.