TASCAM Sonicview

Uusi firmware-päivitys julkaistu ja ensimmäiset yksilöt saapumassa Suomeen!

Tascamin uusi Sonicview-mikserisarja esiteltiin ISE-messuilla ja toimitukset tehtaalta ovat käynnistymässä. Sisäänrakennetun Dante-väylän ja Dante-stageboxin avulla järjestelmä taipuu moneen livekeikoista broadcast-tarpeisiin.

Tascam on aloittanut uuden Sonicview-miksereiden toimitukset. Intersonic odottelee demoyksilöään saapuvaksi toukokuun aikana. Samalla mikseriin on julkaistu ohjelmistopäivitys, joka korjaa havaittuja bugeja ja parantaa mikserin vakautta. Lisäksi päivitys on tuonut parannuksen de-esserin hallintaan, GPIO-portin toimintaa on paranneltu ja standalone-äänityksiin tarkoitettu IF-MTR32-kortti on saanut jälkiäänitykset mahdollistavan overdub-toiminnon.

Tascamin sivuilta löytyvä ohjelmistopäivitys on järjestysnumeroltaan V1.3.0. ja sen myötä myös Tascam Sonicview Control V1.3.0 -etäohjausohjelma on päivitetty bugikorjauksineen. Sovellus on ladattavissa tablettien yms. laitevalmistajien ohjelmistokaupoista veloituksetta.

Myös Portacapturet saivat ohjelmistopäivityksen

Tascamin huikea 32-bit-floating point tallennin Portacapture X8 sai V1.32 -ohjelmistopäivityksen, jonka uutena toimintona on bluetoothin välityksellä toimivan Portacapture Control -kauko-ohjainohjelmiston kommunikointi X8:n kanssa myös laitteen ollessa energiansäästötilassa. Kauko-ohjainsovellus tarvitsee AK-BT1 -sovitteen, jota myydään erillisenä lisävarusteena.

Päivityksen myötä X8 tukee nyt myös langattomaan aikakoodisynkronointiin tarkoitettuja ATOMOS CONNECT ja SHOGUN CONNECT -protokollia. X8:n uusimman firmware-ohjelmiston voi ladata täältä.

X8:n pikkuveljelle Portacapture X6:lle on julkaistu V1.02 päivitys, joka korjaa bugin jonka johdosta laite saattoi harvinaisessa tapauksessa jäädä jumiin käynnistettäessä. Uusi ohjelmistopäivitys on ladattavissa täältä.

Windows ja macOS -yhteensopivuudet kunnossa

Sonicview-sarjan myötä Tascam on päivittänyt sivuiltaan löytyviä yhteensopivuustaulukoita tuottedensa yhteensopivuudesta uusimpiin Windows ja macOS-käyttöjärjestelmiin. Tilanne näyttää oikein hyvältä, kuten täältä voi tarkastaa. Myös iOS 16 yhteensopivuus näyttää hyvältä.

CA-XLR2d yhteensopivien kameroiden lista päivittyi

Tasamin CA-XLR2d -sovitin sopii peilittömille kameroille ja yhteensopivien mallien listalle on nyt lisätty Canonin EOS R8 ja R50 -mallit. Lista testatuista kameramalleista löytyy täältä.

Uusi TSQD-128A SDXC muistikortti

Tascam julkaisi huhtikuussa 128 GB:n kokoisen SDXC-muistikortin. Kortti on testattu ennalta Tascamin tuotteiden kanssa yhteensopivaksi ja formatoitu myös valmistajan laitteiden vaatimaan muotoon. Tiukalla laadunvalvonnalla saavutetaan käyttöä kestävä muistikortti, joka tarjoaa heti valmista käyttöturvallisuutta ammattitason ääni- ja videotaltiointiin.

TSQD-128A tukee UHS-I (Ultra High Speed) -standardia, joka takaa riittävän nopeuden ammattikäytön vaatimiin tarpeisiin. Lukunopeudeksi luvataan 95MB/s ja kirjoitusnopeudeksi 85MB/s. Kortti tukee myös UHS Speed Class 3 ja Video Speed Class V30 -standardeja.

Lisätietoja