Paloharjoituksissa käytetään usein tapahtuma- ja viihdeteollisuuteen suunniteltuja savukoneita, joista puuttuu kunnollinen vedenkestävyys. Sähkölaitteen kohdalla tämä on iso puute. Myös näiden laitteiden käyttö on yleensä hankalaa suojaimet puettuna. Fire Trainer on käyttäjäryhmälleen suunniteltu ja valmistettu tuote, jossa on otettu pelastusalan erityistarpeet huomioon.

IP64-standardi takaa vesitiiviyden

Smoke Factory on yli 30 vuoden ajan ollut johtava savu- ja usvakoneiden valmistaja. Saksalaisen savukonespesialistin uusi Fire Trainer on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä. Sen korkealaatuiset liittimet takaavat vesitiiviyden IP64-standardin mukaisesti. Kulutusta kestävät säätimet on suunniteltu käytettäväksi ilman, että suojaimia tai hanskoja täytyy riisua.

”Fire Trainer on Smoke Factoryn vastaus nykyaikaisiin harjoittelutarpeisiin. Se on helppokäyttöinen ja tarjoaa turvallisuusalan ammattilaisille tehokkaan ja luotettavan tavan harjoitella erilaisia skenaarioita”, kertoo turva-alalla itsekin työskennellyt Rami Peltonen, Intersonic Oy:n Smoke Factory -tuotepäällikkö.

Modernia teknologiaa

Kaikkien Smoke Factoryn tuotteiden tapaan myös Fire Trainer on varustettu pikakiinnitysjärjestelmällä, jonka ansiosta nestekanisteri voidaan vaihtaa sekunneissa. Tuotetta voidaan käyttää langallisella tai langattomalla kauko-ohjaimella. Lisäksi siihen voidaan liittää ajastin tai DMX-muunnin.

Savukonetta voidaan käyttää myös itsenäisesti. Automaattisessa tilassa sumutusprosessi käynnistyy painamalla käynnistyspainiketta kerran.

Laitteessa on kolme erilaista usvatoimintotilaa, jotka voi valita kiertokytkimellä. Mikroprosessoreiden avulla tapahtuva jatkuva lämpötilan säätö varmistaa aina oikean höyrystymislämpötilan, mikä estää ylikuumenemisesta aiheutuvien haitallisten aineiden syntymisen tai liian alhaisessa lämpötilassa tapahtuvan höyrystymättömän nesteen ”sylkemisen”.

Laatua ja käytettävyyttä

Fire Trainer -laitteen erittäin tehokas energiankäyttö takaa merkittävästi suuremman usvatuoton savunestekulutukseen nähden verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin. Laite sopii toki yhtä hyvin myös elokuvatuotantoihin ja muihin erikoisempiin käyttöympäristöihin, joissa laitteiden tulee kestää vettä ja kosteutta.

Fire Trainer toimitetaan vakiona seinätelineen kanssa, mutta sen voi hankkia myös lisävarusteena ruostumattomasta teräksestä valmistetulla kehyksellä. Smoke Factory myöntää laitteelle kolmen vuoden takuun käytettäessä valmistajan suosittelemaa savunestettä. Valmistajien suosituksia kannattaa noudattaa merkistä ja mallista riippumatta, sillä vääränlainen neste ei tuota savua tehokkaasti, vaan se voi jopa tukkia laitteen.

Smoke Factoryn vahvuuksiin kuuluu tuotteiden laadun ohessa heidän monipuolinen tuotetukensa, joka tarjoaa asiakkaille apua ja tukea perinteisten yhteydenottomuotojen lisäksi myös modernien viestintävälineiden, kuten Facebookin Messengerin ja Whatsappin kautta.

Smoke Factoryn tuotteet ovat saatavilla Intersonicin kautta sekä Suomessa että Ruotsissa.


Lisätietoja :