Intersonic Oy toimitti Viking Line Abp:n uuden M/S Viking Glory -matkustaja-aluksen kaiutinjärjestelmät ja langattomat mikrofonit aluksen yökerhoon, ravintoloihin, konferenssitiloihin sekä ulkokansille.

Merkittävän suureen kokonaisuuteen sisältyi yli 80 kpl L-Acoustics-kaiuttimia ripustus- ja kiinnitystarvikkeineen, 16 kpl L-Acoustics DSP-päätevahvistimia ja noin viitisenkymmentä säänkestävää Community-ulkokaiutinta. Alukselle toimitettiin myös kattavasti eri tiloihin yhteensä yli 40 kanavaa langattomia Shure ULX-D mikrofoneja ladattavilla akuilla ja lataustarvikkeilla sekä esiintyjien langattomaksi kuuntelujärjestelmiksi 8 kanavaa Shure PSM1000 IEM-järjestelmiä. Lisäksi toimitukseen sisältyi AV Stumpfl-valkokankaita sekä Audipack-projektorihissejä.

Modernia teknologiaa

Alus on rakennettu Kiinassa Xiamen Shipbuilding Industryn telakalla. Liikennöinti alkoi maaliskuussa 2022 Turku – Maarianhamina – Tukholma -linjalla. Aiemmin rakennetun M/S Viking Grace -aluksen tapaan laiva on teknisiltä ratkaisuiltaan maailman edistyksellisimpiä. Polttoainelähteenä käytetään nesteytettyä maakaasua, jonka ansiosta sen tuottamat päästöt ovat murto-osa tavanomaisesti käytettävään raskaaseen polttoöljyyn verrattuna. Lisäksi aluksessa on uusia teknisiä innovaatioita: muun muassa LNG:stä muodostuvan hukkakylmän talteenotto, energiakierrätysjärjestelmä, joka muuntaa moottoreiden hukkalämpöä sähköksi ja Azipod-ruoripotkurijärjestelmät. Viking Glory on myös tällä hetkellä Suomen ja pohjoisen Itämeren suurin matkustaja-autolautta.

Laatua myös AV-tekniikassa

Audioratkaisuissakaan ei haluttu tinkiä. Viking Line Abp:n AV Manager Tuomas Sointula ja projektipäällikkö Aki Parkkila tekivät huolellisen suunnittelun, jonka tuloksena aluksen yökerhon, ravintoloiden ja konferenssitilojen kaiuttimiksi valikoitui ranskalaisen L-Acousticsin valmistamat kaiutin- ja vahvistinratkaisut. Valmistaja on ollut jo 30 vuoden ajan kaiutinjärjestelmien kehityksen terävimmässä kärjessä ja sen vuoksi selvä valinta Viking Gloryn viihdejärjestelmien kaiuttimiksi.

Ulkotilojen kaiuttimet joutuvat merellä vallitsevien olosuhteiden vuoksi äärimmäiselle rasitukselle. Tähän käyttöön valikoitui amerikkalaisen Biampin valmistamat Community-kaiuttimet, jotka on suunniteltu erityisesti risteilyalusten ulkotilojen äänentoistoon. IC6, IC8 ja IP8 versioista löytyi sopiva suorituskyky yhdistettynä äärimmäisen vaativaan marine-luokan sääsuojaukseen.

Langattomat Shure mikrofonijärjestelmät ovat jo pitkään olleet Viking Linen laivojen äänilaitteistojen selkäranka. Ne ovat osoittautuneet haastavissakin olosuhteissa erittäin luotettaviksi, joten tämän vuoksi ne olivat luonnollinen valinta myös M/S Viking Glorylle.

Pitkä yhteistyö ja kokemus auttoi haastavassa toimitustilanteessa

”Jo pitkään Viking Linen kanssa toimineena olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä siitä, että saimme olla mukana rakentamassa Itämeren tekniikaltaan edistyksellisintä matkustaja-autolauttaa. Hankintaprosessi kesti kokonaisuudessaan yli vuoden verran ja komponenttipulasta huolimatta saimme hyvällä ennakoinnilla kaiken ajoissa laivalle asennuksia varten”, toteaa Intersonic Oy:n myyntipäällikkö Jorma Tikka.

”Erityisen ilahtunut olen siitä, että kaiutinvalinnoissa päädyttiin edustamiimme ratkaisuihin. M/S Viking Glory on ensimmäinen laiva Viking Linen laivastossa, jossa käytössä on laajamittaisesti L-Acoustics -kaiutinjärjestelmät. Tämän myötä laivassa matkustajien on mahdollista saada kuunteluelämys siitä maailmanluokan soundista, jota on ollut saatavilla vaativimmissa kohteissa ympäri maailman”, tiivistää Tikka.

Tutustu tarkemmin Viking Glory -laivaan tästä.


Lisätietoja:

JORMA TIKKA
Sales Manager
jorma.tikka@intersonic.fi
+358 20 747 9354
+358 40 771 4044