EVO SP8 on uusi tulokas Audientin EVO-sarjaan. Kyseessä on kahdeksalla etuvahvistimella varustettu AD/DA-muunnin, joka istuu täydellisenä parina aiemmin julkaistun EVO 16:n kaveriksi. EVO 16 tarjoaa laajennusmahdollisuudeksi kaksi ADAT-väylää, joten kahden SP8:n avulla järjestelmää voi kasvattaa sisääntuloiltaan peräti 24 kanavaiseksi.

Smart gain siirtää huomion musiikkiin

Kaikki EVO-sarjan laitteet tarjoavat Smart gain -toiminnon, joka säätää automaattisesti etuasteiden vahvistuksen sisääntulevan signaalin vaatimalle tasolle. Tämä ei tarkoita pumppaamista edestakaisin, vaan yksinkertaisesti soundcheck-moodissa signaalin piikkiarvojen kuuntelemista ja tasojen säätöä optimaaliseksi sen mukaan: kylliksi vahvistusta, mutta jättäen myös tarvittavaa headroomia ilman säröytymisvaaraa.

Smart gain voi säästää esimerkiksi itseään äänittävältä rumpalilta paljon aikaa ja vaivaa. Periaatteessa smart gainin avulla koko bändin soundcheckin voi tehdä vain 20 sekunnissa, mikä merkitsee sitä, että säätämisen sijaan huomio keskittyy itse musiikkiin. Luonnollisesti myös manuaalinen tasonsäätö ja smart gainin tuottaman tuloksen hienosäätö on mahdollista.

Speksit kaikilta osin kunnossa

EVO 16:n tapaan SP8:ssa on korkearesoluutioinen LCD-värinäyttö, joka auttaa navigoimaan laiteasetuksissa ja mittaroimaan sisääntulotasoja. EVO-etuasteet (EIN <-127.5dBu) tarjoavat 58 dB:n maksimivahvistuksen, mikä riittää hyvin epäherkkienkin mikkien operointiin. Kaksi ensimmäistä sisääntuloa on varustettu myös vaihtoehtoisella JFET-instrumenttisisääntulolla ja sisääntulojen taajuusvaste pysyy yhden desibelin sisällä tasaisena 10 Hz ja 40 kHz:n ikkunassa.

SP8:n 32 bittiset AD/DA-muuntimet tarjoavat 121 desibelin dynamiikka-alueen ja signaali on taltioitavissa 96 kHz maksiminäytteenottotaajuudella. Laitteessa on kaksi ADAT-väylää ja kahdeksan analogiulostuloa. Runko on identtinen EVO 16:n kanssa eli laitetta voi käyttää pöytämallisesti tai lisävarusteena tarjottavien 19”-räkkikiinnikeiden avulla. USB-C-portti on lisäksi tarjolla firmware-päivitysten varalta ja kellotusta varten on WordClock sisääntulo.

Sopii myös muiden valmistajien laitteisiin

EVO SP8:n suositushinta on 493 euroa arvonlisäveroineen ja EVO 16 puolestaan on listahinnaltaan 519 euroa. Katuhinnat huomioiden 24-inputtisen EVO-järjestelmän saanee alle 60 euron kanavahintaan, mikä on poikkeuksellista ottaen huomioon EVO:n suorituskyvyn ja digitaaliohjatut etuasteet.

”Suuremmat sessiot vaativat suurempia kanavamääriä ja ADAT on kustannustehokkain tapa skaalata studiota ylöspäin. SP8 tarjoaa kahdeksan studioluokan etuastetta yhdistettynä moderniin ja intuitiiviseen käyttäjäkokemukseen. Vaikka SP8 on eniten kotonaan EVO 16:n laajennuksena, se tuo smart gain-toiminnot myös muiden ADAT-väylän tarjoavien laitteiden piiriin”, kuvailee Audientin markkinointijohtaja Andy Allen.


Lisätietoja