Shuren GLXD+ on uusi digitaalinen tuotesarja langattomien mikkien valikoimaan. Se jatkaa siitä mihin aiempi elinkaarensa lopulla komponenttipulasta kärsinyt GLXD-sarja jäi, mutta päivitetyin ominaisuuksin. Järjestelmä sopii monipuoliseen käyttöön: kiinteistä asennuksista pienille keikoille.

Lupavapaan 2,4 gigan toiminta-alueen lisäksi uusi plus-versio kykenee hyödyntämään myös kaikenlaiselle langattomalle liikenteelle avointa 5 gigan taajuusikkunaa. Dual band -toiminnallisuus tarjoaa aiempaan verrattuna yli kaksinkertaisen taajuusikkunan, mikä lisää toimintavarmuutta ruuhkaisemmissakin olosuhteissa. Kanavanvaihto tapahtuu automaattisesti silmänräpäyksessä ilman kuultavaa katkosta.

Kitarapedaali tekee
paluun paranneltuna

GLXD+ asettuu Shuren valikoimassa analogisen BLX-sarjan ja digitaalisen SLXD-sarjan väliin. Vastaanottimia on tarjolla BLX:n tapaan niin pöytämallisina (GLXD+4) kuin räkkikiinnitettävinäkin versioina (GLXD+4R).

Uniikein on kuitenkin kitaristeille tarkoitettu pedaalimallinen vastaanotin (GLXD+6), joka on saanut langattoman signaalin rinnalle vaihtoehtoisena sisääntulona 6,3 millin jakki-inputin, johon kytketty piuha ottaa aina prioriteetin langattoman signaalin ohi.

Tämä on näppärä lisä, joka tekee myös pedaalilaudan suunnittelun helpommaksi – vedettiin keikka sitten langattomasti tai piuhalla. Näin soundcheck tai kitaranviritys voi hoitua lähettimen akun ollessa vielä latautumassa. Entiseen malliin kitaravastaanotin sisältää myös pätevän viritysmittarin.

Vaikka GLXD+ ei olekaan lähtökohtaisesti isojen keikkojen työkalu, niin jo aiemman GLXD-sarjan kitararatkaisua käytettiin menestyksekkäästi myös ammattitason kiertuekäytössä. Käytännössä kaikkialla maailmassa lupavapaat taajuudet tuovat etenkin ulkomaan keikkailuun huolettomuutta, kun maakohtaisia taajuusrajoituksia ja lupamaksuja ei tarvitse murehtia.

Taajuusmanagerilla
kanavamäärä maksimiin

Räkkimalliset vastaanottimet on mahdollista kytkeä erilliseen antennisplitteriin (GLXD+FMDB), joka toimii myös taajuusmanagerina skannaten jatkuvasti taajuusikkunoiden puhtaimpia kanavia, joille manageri sitten järjestelmän asettaa. Kyseisen lisälaitteen avulla saadaan käyttöön tarvittaessa ulkoiset antennit, joiden signaalin splitteri jakaa vastaanottimille.

Lisäksi laite ohjaa radioliikennettä, jonka myötä järjestelmälle luvataan maksimikapasiteetiksi yksitoista yhtä aikaa toimivaa kanavaa, täysin häiriöttömissä olosuhteissa voidaan päästä jopa kuuteentoista. Plus-versiossa on siis saatu nostettua maksimikapasiteettia parilla kanavalla alkuperäiseen GLX-sarjaan nähden.

Yksittäisiä kanavia on toki mahdollista käyttää myös ilman taajuusmanageria ja tehokkaampia lisäantenneja, mutta tällöin kantavuus omilla antenneilla on lyhyempi ja maksimikanavamäärä pienempi johtuen taajuuksien keskinäisestä vaikutuksesta toisiinsa, aivan samaan tapaan kuin analogistenkin järjestelmien kanssa. Suosittelemme siis antennikeskittimen käyttöä aina kun kanavamäärä nousee yli neljään.

Laaja valikoima
mikrofonivaihtoehtoja

Lähettimissä (GLXD+2) valikoimaa löytyy käsikapuloiden osalta kiinteillä kapselivaihtoehdoilla (SM58, Beta 58A, Beta 87A) ja tietenkin taskulähetinversiona, jonka yhteyteen on bundlattu joko kitarapiuha, B98 joutsenkaulamikrofoni esimerkiksi puhallinsoittimille, WL185 tai WL93 -nappimikrofoni tai jokin kolmesta headset-versiosta. Näistä edullisin on puhekäyttöön sopiva PGA31-pääpantamikki, fitness-käyttöön suositellaan napakasti paikallaan pysyvää ja kosteudenkestävää SM31FH-mallia ja vaativampaan laulukäyttöön sopii SM35.

GLXD+ sai uusitun
akkujärjestelmän

GLXD+ ei toimi paristoilla, vaan mukana tulee SB904-akku, joka tarjoaa täyteen ladattuna noin 12 tuntia käyttöaikaa. Kehitystyöllä on saatu kasvatettua kapasiteettia noin tunnin verran pitkäkestoisemmaksi aiempaan GLXD-sarjaan verrattuna. Akut tuovat säästöjä käyttökuluissa ja älypiirin ansiosta ne tarjoavat erittäin tarkan arvion jäljellä olevasta käyttöajasta, eikä akkujen ylilataamisesta ole vaaraa.

Akkuja voi ladata vastaanottimiin sisäänrakennetun laturin avulla, mutta tarjolla on myös lisävarusteena kaksi erillistä laturivaihtoehtoa, mikäli käyttäjä haluaa pitää useampaa akkua käyttövalmiudessa yhtä aikaa.

Suomeen ensimmäiset uuden sukupolven GLXD-yksilöt saadaan kevään aikana, mutta varsinainen isompi myyntierä valmistuu vasta kesällä. Uuden GLXD+ -sarjan verollinen listahinta osuu noin 700-800€ välille per kanava ja katuhinta asettunee 600-700€ luokkaan, riippuen luonnollisesti lähettimien ja vastaanottimien versioista.

Vanha ja uusi GLXD-järjestelmä eivät ole keskenään yhteensopivia komponenttien vaihtumisen, uudistetun teknologian ja laajemman taajuusikkunan johdosta.

Lisätietoja