Shure julkaisee nyt uuden MV7X -mikrofonin, joka on akustisilta ominaisuuksiltaan tismalleen sama kuin aiemmat MV7-variantit, mutta edullisemman hintalapun saavuttamiseksi mikrofonista on riisuttu DSP- ja USB-ominaisuudet eli kyseessä on perinteinen dynaaminen XLR-ulostulolla varustettu mikrofoni.

Tiesitkö, että Shure SM58 mikrofonia myytiin viimeisen vuoden aikana enemmän kuin koskaan sen historian aikana? Koronasta huolimatta legendaarisen mikrofonin maailmanlaajuinen menekki ylitti huikean 500 000 myydyn kappaleen rajan ja Suomessakin myyntiluvut olivat ennätysluokkaa!Entä mitä myyntimäärien kasvu livekeikkojen puuttuessa tarkoittaa? Ainakin sitä, että mikrofonien tarve kotistudioissa on kasvanut räjähdysmäisesti.

Markkinoille on tullut siis paljon uusia asiakkaita perinteisen bändimaailman ulkopuolelta, tubettajista podcastaajiin – uusi tärkeä käyttäjäryhmä, joka kannattaa huomioida!

Uuteen asiakassegmenttiin Shure on iskenyt myös vuosi sitten lanseeratulla Motiv-sarjan MV7-hybridimikrofoneilla, joiden myynti on niin ikään lähtenyt mukavasti käyntiin. Hybridillä viitataan tässä siihen, että MV7-mikrofoneissa on perinteisen XLR-liitännän lisäksi myös USB-portti ja sisäänrakennettu DSP. Tämän ansiosta hybridimikki toimii tarvittaessa myös eräänlaisena äänikorttina kuulokeulostuloa myöten.

Päivitä parempaan

Ja kun rauta on kuumaa, on syytä takoa: Shure julkaisee nyt uuden MV7X -mikrofonin, joka on akustisilta ominaisuuksiltaan tismalleen sama kuin aiemmat MV7-variantit, mutta edullisemman hintalapun saavuttamiseksi mikrofonista on riisuttu DSP- ja USB-ominaisuudet eli kyseessä on perinteinen dynaaminen XLR-ulostulolla varustettu mikrofoni.

Uutuus sopii niille, joilla on jo olemassa äänikortti, mutta asiallinen mikrofoni puuttuu ja SM7B:n hintalappu jää tavoittamattomaksi. SM58:a hieman herkempänä mikrofonina SM7X vaatii myös vähemmän gainia eli vahvistusta etuasteelta, jolloin mikki sopii paremmin varsinkin edullisempien äänikorttien kaveriksi.

Myyjälle MV7X puolestaan tarjoaa mahdollisuuden tarjota jotain SM58:a arvokkaampaa puhe- ja musiikkiäänityksiin tarkoitetuttua mikrofonia ja parantaa näin myyntikatetta!

 

SM7B:n perillisiä

Shuren MV7-mallien muotoilu ja soundi-ihanne lainaa paljon huippusuosituksi nousseesta SM7b:stä. Kyseisestä musiikkistudioiden salaisesta aseesta lauluille ja kitaraäänityksiin on syntynyt podcast-mikrofonien de facto -standardi. MV7-mallisto tarjoaa edullisen tavan päästä käsiksi haluttuun Shure SM7b-soundimaailmaan ja mikrofonin visuaaliseen ilmeeseen.

DSP-mallit hyödyttävät automaattisine säätömahdollisuuksineen tekniikkaa vierastavia käyttäjiä, kun taas uusi MV7X sopii niille, joilla on jo entuudestaan äänikortti, mutta sopiva mikrofoni puuttuu. Ja se on iso porukka sekin!

Uuden MV7X-mikrofonin listahinta on 195 euroa sis. alv. 24%. Mikrofonin virallinen julkaisupäivä on tiistaina 28.9.2021 ja ensierä saapunee lokakuun ensimmäisellä viikolla Suomeen. Kehotammekin olemaan suoraan yhteydessä kotimaiseen SHURE-jälleenmyyjäsi. Löydät jälleenmyyjät (Retail) täältä.

Lisätietoja:

TOPI SUURONEN
Sales Manager, Retail & Studio
topi.suuronen@intersonic.fi
+358 20 767 9454
+358 50 523 3524