Kolmiulotteinen korvamonitorointi soittajan näpeissä! DiGiCon leiriin muuttaneelta saksalaistaustaiselta Klang Technologiesilta on julkaistu kaksi kiinnostavaa uutuuslaitetta samanaikaisesti Quantum 225 -äänipöydän kanssa.

3D-monitoroinnin tuotekehityksen kärkeä edustavat Klang-tuotteet voidaan nivoa saumattomasti DiGiCon konsolien ohella muihinkin MADI/Dante-digitaalipöytiin. DiGiCo on kuitenkin ainoa mikserivalmistaja, jonka äänipöytiin on integroitu Klangin käyttöliittymä. Esiintyjien 360 asteen kuuntelu voidaan toteuttaa niin, että kohteiden sijoittelu äänikenttään tapahtuu suoraan monitoritiskin tai salitiskin monitorisektorin käyttöpinnassa. Muiden valmistajien mikserien kanssa vastaava objektien panorointi toteutetaan erillisellä tietokoneella.

Klang Vokal – 12 eriytettyä kuulokemiksausta

Immersiivisen, henkilökohtaisen monitorointijärjestelmän ytimessä on uusi Klang Vokal -prosessori. Sen avulla on mahdollista käyttää kahtatoista eriytettyä kuulokemiksausta. Kuhunkin niistä voidaan poimia 24 mono- tai stereotuloa kaikkiaan 64:stä järjestelmään syötetystä kanavasta.

Klang Vokalin avulla laulu- ja soitinkanavia voidaan sijoittaa paljon stereokantaa laveammalle. Tämä antaa kullekin korvamonitorikuuntelussa olevalle artistille ja muusikolle verrattomasti lisätilaa kuulokuvaan, parantaa eri elementtien erottelukykyä ja mahdollistaa siten kuunteluvoimakkuuden pudottamisen . Tämä taas puolestaan vähentää korvien väsymistä.

Klang Vokalia voi hyödyntää myös sellaisenaan, mutta prosessorin käyttö kasvaa uusiin ulottuvuuksiin samanaikaisesti julkaistun Klang Kontrollerin myötä.

Klang Kontroller – kuuntelun ohjaus esiintyjän omiin käsiin

Klang Kontroller luovuttaa kuuntelun ohjauksen ja kaikki reaaliaikaiset valinnat esiintyjän omiin käsiin, minkä myötä Klangin immersiivimonitoroinnista kasvaa uuden sukupolven henkilökohtainen kuulokekuuntelujärjestelmä. Se todella haastaa perinteiset stereokuuntelujärjestelmät. Laitteen intuitiivisesti suunnitellut potikat, painikkeet ja näytöt tekevät toiminnasta selkeää ja yksinkertaista käyttäjälleen, samalla kun järjestelmän kaikki kompleksinen prosessointi ja reititys tapahtuu toimintavarmasti taustalla ja käyttäjälle näkymättömissä.

Klang Kontroller sisältää muun muassa kuulokevahvistimen, liitännät henkilökohtaiseen luurikuunteluun sekä balansoidut audiolähdöt esimerkiksi kosketinsoittajan kaiutinmonitorointiin ja rumpalin ”Butt Kickerille”. Keikkaoloihin suunniteltu, vankkarakenteinen ja PoE-virtaa käyttävä Kontroller on varustettu mikrofonitelineeseen sopivalla kiinnikkeellä.

Klang-tuotteet saumattomasti myös muunmerkkisiin miksreihin

3D-monitoroinnin tuotekehityksen kärkeä edustavat Klang-tuotteet voidaan nivoa saumattomasti DiGiCon konsolien ohella muihinkin MADI/Dante-digitaalipöytiin – olkoonkin, että DiGiCo on ainoa mikserivalmistaja, jonka äänipöytiin on integroitu Klangin käyttöliittymä. Näin ollen esiintyjien 360 asteen kuuntelu voidaan toteuttaa käänteentekevästi siten, että kohteiden sijoittelu äänikenttään tapahtuu suoraan monitoritiskin tai salitiskin monitorisektorin käyttöpinnassa. Muiden valmistajien mikserien kanssa vastaava objektien panorointi toteutetaan erillisellä tietokoneella.Ota yhteyttä ja kysy lisää!