IP Ninjar P-series on IDK:n vastaus 4K-videon kasvaneisiin jakelutarpeisiin.

IDK:n Ninjar-tuotteet perustuvat SDVoE-teknologiaan, joka on lähes kompressoimaton ja toimii 10 Gb Ethernet-verkossa valokuidulla tai CAT-kaapeloinnilla kytkettynä. Videon latenssi SDVoE-laitteiden välillä on vain 40 mikrosekuntia, joten kuva on käytännössä viiveetön. Järjestelmän hallinta, kuvan skaalaus, reititys, multiviewerit, videoseinät ja jopa KVM-ominaisuudet ovat täysin integroituna järjestelmään.

Ninjar-perheen uusin tuoteryhmä on P-sarja. Nämä tuotteet ovat aiempaa pienempiä ja passiivijäähdytteisiä, eli tuulettimen puuttuessa täysin äänettömiä. P-sarjan versiot sisältävät muiden Ninjar-laitteiden tapaan 1Gb LAN- sekä RS232C-liitännät, mutta lisäksi myös USB-liitännät KVM-käyttöä varten. CAT-kaapeloidut laitteet tukevat myös PoE-virransyöttöä eli käyttöjännite tulee verkkokytkimestä tai PoE-injektorista verkkokaapelia pitkin.

Laitteissa on lisäksi 1 Gb:n verkkoliitäntä laitteiden ohjaamista ja vaikkapa Dante-ääniverkkoa varten, joten kaapelointi on järjestelmässä äärimmäisen yksinkertaista. Ninjar-tuotteet soveltuvat erinomaisesti suuriin järjestelmiin, mutta myös nopeaa kuvansiirtoa vaativiin pienempiin kohteisiin, kuten vaikkapa teattereiden kapellimestarikuvan jakeluun.

Rugged-malli sopii kovaankin käyttöön

     

Toinen IDK:n uutuus Ninjar-laiteperheessä on paljon toivottu, keikkakäyttöä kestävä NJR-P01UFR-R Rugged -vastaanotin. Laite on varustettu Neutrikin liittimillä, joten kestävän kuoren lisäksi myös liittimet kestävät lavakäytössä vähän kovemmissakin olosuhteissa.

NJR-P01UFR-R verkottuu muiden NINJAR-sarjan laitteiden kanssa samaan 10 Gb:n verkkoon, luoden näiden kanssa vapaasti skaalautuvan IP-videomatriisin. Järjestelmä syntyy jo parilla laitteella, mutta tarpeen mukaan matriisin voi laajentaa jopa sadoille lähettimille ja vastaanottimille.

IDK:n tuotteet ovat luotettavia japanilaisia ammattityökaluja, jotka on suunniteltu ja valmistettu täyttämään vaativimmatkin tarpeet. P-sarjan muuntimien hintataso on reilun tuhannen euron luokkaa. Perusmalleja järeämmät keikkaversiot maksavat noin tuplaten, mutta varmistavat osaltaan laitteiden kestävyyden lisäksi myös onnistuneet keikat.