DiGiCon äänimikserit kuuluvat maailman suurimpien kiertueiden, installaatioiden ja teatteriesitysten vakiokalustoon. Kompakti S-sarja on tuonut brittivalmistajan arvostetun soundin ja suorituskyvyn hintaluokkaan, jossa se on harrastajienkin saavutettavissa ilman lottovoittoa.

DiGiCo S-sarjaan kuuluu kaksi mallia, jotka on nimetty loogisesti käyttöpinnan liukujen määrän mukaan. S31 sisältää kolme multi-touch-kosketusnäyttöä ja pienemmässä S21:ssa näyttöjä on kaksi. Mikserit tarjoavat käyttäjälleen vakiona 96 kHz-näytteenottotaajuuden, 48 flexi-kanavaa miksaukseen, 16 flexi-ryhmää, stereo master -bussin, kaksi stereofonista soolobussia ja 10×8 -matriisin. Flexi-määritelmä tarkoittaa sitä, että kanava voi olla mono tai stereo ilman että se vähentää käytettävien ohjauskanavien tai ryhmien kokonaismäärää.

Monipuoliset
vakioliitännät

Molemmissa miksereissä on suoraan valmiina 24 mikrofoni-/linjasisääntuloa ja 16 analogista linjaulostuloa. Lisäksi tarjolla on digitaalinen AES/EBU-sisään- ja ulostulo. Sisäänrakennettu 48-kanavainen USB-väylä mahdollistaa helposti virtuaaliset soundchekit, keikkojen taltioimisen, ulkoiset softaplugarit ja vaikkapa LUFS-mittaroinnin. Moniin tilanteisiin äänipöydän omat liitännät ovatkin jo lähtökohtaisesti varsin riittävät.

Kaksi DMI-korttipaikkaa antavat mahdollisuuden myös ulkoisten lavarasioiden käyttöön A3232, Dante, MADIB tai MADICformaateissaLavarasioita on tarjolla suurempia keskitettyjäversioita ja myös kompakteja,näppärästi ketjutettavia mallejaGainSharing-tekniikan myötä samaan lavarasiajärjestelmään liitettyjenmiksereiden yhteiskäyttö on sujuvaa. DMI-korttivalikoimasta löytyyyhteensopivat versiotkäytännössä kaikkiin yleisimpiin audiostandardeihin.DMI-väylä mahdollistaa myö2×48-kanavaisen vapaasti reititettävän automikserin lisäämisen äänipöytään.


Joustavaa tehoa
konepellin alla

Äänimoottorina on sama Stealth Digital Processing -FPGA-teknologia, joka on tuttu valmistajan suurimmista SD-sarjan miksereistä. DiGiCon käyttämä uudelleenohjelmoitava FPGA korvaa perinteisen kiinteän arkkitehtuurin DSP-prosessointia, mikä tuo joustavuutta tuotteen kehitykseen tulevaisuudessa. Ensimmäisen sukupolven ohjelmiston rajoitteet on korjattu jo kauan sitten ja kehitystyö jatkuu edelleen. S-sarjan mikserit ovatkin hypänneet kvanttiloikan siitä mihin ne lanseeraamishetkellään 2015 kykenivät.

S-sarjan signaalin reitittäminen on tehty yhtä notkeaksi kuin järeämmissä SD-sarjan miksereissä. Ohjauskanavaan voidaan valita tavallisimpien sisääntulojen lisäksi myös mikserin sisäisiä lähteitä, kuten ryhmiä, matriisilähtöjä tai vaikka äänipöydän master-ryhmä.


Maustehyllyltä löytyy kanavakohtaisten perusprosessointien lisäksi 8 
kaikulaitetta, 21 vapaasti kytkettävää DiGiTuBes-putkisimulointia ja saman verran monialuekompressoreja ja dynaamisia taajuuskorjaimia. Jos tämä ei riitä, Waves-kortin avulla voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi Wavesin laaja plugintarjontaValmistaja tarjoaa offline-editorit Windows ja macOSkäyttöjärjestelmiin sekä ilmaisen iPadsovelluksen langatonta etäohjausta varten.
 

Näppärä Set Spill -toiminto kerää kulloinkin valitun Control Groupin sisältämät kanavat samanaikaisesti ohjauspintaan esille ja näin nopeuttaa miksaajan työskentelyä. DVI-lisämonitori tarjoaa tällä hetkellä peilauksen masterliukua lähimpänä olevasta näytöstä.

Pöydän omat kosketusnäytöt sekä näytön mukaan dynaamisesti vaihtuvat säätimet tarjoavat intuitiivisen ja nopean tavan muokata eri parametreja. Muistiin tallennettuja snapshot-tilanteita voidaan kutsua myös modernisti ulkoisilla OSC-komennoilla. Pöydän toimintoja voidaan ohjata lisäksi mekaanisilla releillä tai kytkimillä GPIO-porttien kautta. DiGiCo käyttäjille tutut Macro-komennot ovat myös S-sarjan perusominaisuuksia.


Suuren äänipöydän ominaisuudet
kompaktissa ja edullisessa muodossa

S-Sarja on DiGiCon vastaus edullisempien digimiksereiden markkinoille. Se ei kilpaile halvimmalla hinnalla, vaan tarjoaa suurempiin ja kalliimpiin miksereihin kehitettyjä prosessointiominaisuuksia, luotettavuutta, mekaanista kestävyyttä, notkeaa reititettävyyttä sekä tuttua käyttölogiikkaa erittäin selkeällä käyttöliittymällä. Kaiken lisäksi S-sarja on yhteensopiva lähes kaikkien olemassaolevien DiGiCo tuotteiden kanssa. S-sarjalainen on hyvä ammattityökalu pieniin ja keskikokoisiin saleihin, vuokrakäyttöön sekä striimi- ja hybridimiksauksen tarpeisiin.

Miksereiden suositushinnat ovat vuoden 2021 lopussa seuraavat:
S21 ovh 5860€ alv0%
S31 ovh 7620€ alv0%

Kysy lisätietoja demomahdollisuudesta DiGiCo-maahantuojalta Intersonic Oy:stä tai jälleenmyyjältämme St. Paul’s Soundista.


Lisätietoja:

Valmistajan esite
DMI-korttien yhteensopivuus S-sarjan kanssa


PAULI MOLNÁR

Sales Manager
Pro Audio
pauli.molnar@intersonic.fi
+358 20 747 9393
+358 40 079 2022


TOPI SUURONEN

Sales Manager
Retail & Studio

topi.suuronen@intersonic.fi
+358 20 767 9454
+358 50 523 3524