DiGiCo:n Quantum-mikseriperhe on saanut uuden jäsenen. Uunituore pienempikokoinen DiGiCo Quantum 225 merkitsee näyttävää harppausta SD sarjasta eteenpäin, niin prosessointivoiman kuin liitäntöjenkin osalta.

Konsoliuutuus kompaktissa koossa

DiGiCo Quantum 225 on lastattu vakuuttavilla ominaisuuksilla, jotka tarjoavat verratonta joustoa, nopeutta ja luotettavuutta kaikkiin miksaustilanteisiin ja -tarpeisiin ensi kertaa tässä kokoluokassa. Quantum-nimikylttinsä allakin uusi 225 on looginen jatke DiGiCon SD-sarjan tiskeihin tutustuneille ääniammattilaisille, vain huomattavasti edistyneemmässä muodossa. Kompaktia, silti uskottavan kokoista konsoliuutuutta voisi karkeasti ottaen kuvailla SD9:n seuraajaksi, joskin sen moottorina hyrisee uuden sukupolven Quantum-prosessori. DiGiCo Quantum 225 sisältää muun muassa 72 tulokanavaa, 36 Aux/Sub Groupia ja 12 x 12 -prosessointimatriisin – kaikki täydellä kanavaprosessoinnilla.

Quantum 225

Quantum-sarjan ominaisuudet pienemmässä hintaluokassa

Ensi kertaa tässä hintaluokassa DiGiCon pöytään on katettu ainoastaan Quantum-luokalle mahdollisia toimintoja, kuten Spice Rack – plugarityyppisistä natiiviprosessoreista koostuva virtuaalinen efektiräkki – jonka rouheasta kattauksesta mainittakoon kehuja kerännyt 6-alueinen monialuekompressori Chilli 6. Efektipuolelle tuovat lisäpotkua myös Mustard-kanavaprosessointiketjut, joihin sisältyy muun muassa neljä klassisinta studiokompressorien mallinnosta.

Quantum 225:n ominaisuuksiin sisältyy myös uniikki Nodal Processing -toiminto, mikä suo esimerkiksi monitorimiksauksessa mahdollisuuden käyttää jokaiselle auxille itsenäistä prosessointia. Tästä puolestaan koituu monia merkittäviä etuja – alkaen siitä, että etupäästä hoidettava monitorointi ei edellytä enää kanavien splittaamista. True Solo helpottaa suurien kanavamäärien hallintaa tarjoamalla kaikkien monitorimiksausten myötäkuuntelun sellaisena kuin ne todellisuudessa esiintyjän korvissa kuuluvat.

Quantum 225:n hintaluokka asettuu 20 000 euron molemmin puolin, riippuen siitä liitetäänkö seuraan myös uuden sukupolven Quantum-räkki.

Joustavuutta liitännöissä

Pöydän mallimerkinnän jälkiosa viittaa fyysisten moottoriliukujen määrään, joita on siis 25 kappaletta. Niiden seurana konsolissa on 17-tuumainen kosketusnäyttö, jonka kirkkaus ja kontrasti riittävät jopa auringonpaisteisiin päivävetoihin. Käyttöpinnan erikoisuutena on kiinnitysvarsi, johon voidaan liittää suoraan esimerkiksi lisänäyttö, kannettava tietokone tai Klang Kontroller -ohjain.

Kompakteista mitoistaan huolimatta Quantum 225:n liitännöissä ei ole tingitty. Takapaneelin Local I/O-sektio tarjoaa kahdeksan analogituloa ja -lähtöä sekä kaksi AES-väylää. MADI-portteja on neljä, ja UB-MADI:n kautta pöytään voi kytkeä läppärin äänittämään ja toistamaan audiota 48 raidan leveydeltä 48 kilohertsin näytetaajuudella. Pöydässä on valmiudet kahden Optocore-luupin käyttöönottoon sekä kaksi DMI-paikkaa DiGiCon alati kasvavaa DMI-korttivalikoimaa varten. Joustavuus liitännöissä antaa käyttäjälle mahdollisuuden konfiguroida pöytä kulloistenkin käyttötarpeiden mukaan, aina Wavesin SoundGrid-yhteensopivuutta myöten.

Keikkojen MQ-Rack

Quantum 225:n myötä julkaistuista DiGiCon uuden aikakauden Quantum-lavarasioista erityisesti keikkakäyttöön ajateltu MQ-Rack käyttää MADI-väylää, siinä kun kiinteisiin asennuksiin soveltuva DQ-Rack hyödyntää Dantea. Molemmat lavarasiat tarjoavat kuuden unitin koossa 48 entistä korkealuokkaisemmin etuastein varustettua mikrofonituloa sekä 24 linjatasoista lähtöä, joista neljä voidaan vaihtaa lennossa AES/EBU-moodiin ilman korttipeliä.

Quantum 225 bracket




Lisätietoja: