Kun puhutaan pienistä varrellisista työvalaisimista, tutummin joutsenkaulavaloista, useimmat viittaavat yleensä Littlite-tuotteisiin. Littlite on valmistanut laadukkaita työvaloja jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Taustalla on itseasiassa varsin mielenkiintoinen tarina, sillä yrityksen juuret ovat kaikessa muussa kuin työvaloissa.

Yhdysvaltalainen, aikansa ikoninen henkilö, Jim Fackert perusti vuonna 1971 ”Custom Audio Electronics”, CAE® -yrityksen. Hän pyöritti toimintaa omakotitalonsa kellarista Ypsilantin lähellä Michiganissa. Ensimmäinen CAE-projekti liittyi vielä pelkästään audion pariin; hän rakensi äänilaitteita Emerson, Lake & Palmerille. Jos Fackert ei vielä kuulostanut tutulta, niin tämä varmaan soittaa jo useampien kelloja. Hänen suunnittelemansa äänipöytä oli tuolloin vallankumouksellinen, koska se oli ensimmäinen kiertuekäyttöön tarkoitettu mikseri, jossa oli stereomasterit sekä kolmialueinen taajuuskorjain.

Myös valaistusalan yritykset olivat tuolloin vielä varsin alkutaipaleella, eikä kiertueilla käytetty seurantaheittimien lisäksi oikeastaan muita ratkaisuja. CAE, jolla oli jo audiotuotteiden osalta hyvä maine tuotantoyhtiöiden parissa, sai lopulta pyynnön parantaa olemassaolevien teatterivalaistuslaitteiden ja -ohjaimien ominaisuuksia.

Ei aikaakaan, kun yritys alkoi suunnitella omia Rainbo-valopöytiään, itseasiassa ensimmäisiä ensisijaisesti kiertuekäyttöön suunniteltuja valopöytiä. CAE huomasi hyvinkin pian, että tarvetta oli laajemminkin kaikenkattavalle, helposti siirrettävälle kiertuevalopöydälle. Tämän kehitystyön tuloksena syntyi LP-1000, eli alkuperäinen Leprecon®.

CAE:n alkuvuosina, teatterivalaistuspöytiä parannellessaan, Fackert lisäsi niihin muiden toiminnallisuuksien lisäksi useimmiten myös työvaloja. Koska tuolloin saatavilla olleet työvalot olivat joko liian massiivisia tai epäluotettavia, CAE suunnitteli tuttuun tapaan oman versionsa. Kun ihmiset näkivät uudet lamput Leprecon-pöydissä, kiinnostus kasvoi niin suureksi, että tämän myötä perustettiin oma Littlite-osasto ja loppu on historiaa.

Yksinkertaiset, mutta elegantit Littlite-valaisimet ovat nykyisin lukuisten eri alojen standardityövaloja, myös esitystekniikan ulkopuolella. Niitä löytyy ympäri maailmaa elokuva- ja televisiostudioista, radioasemilta, veneistä, yökerhoista, livetiloista, hälytysajoneuvoista, lääketieteen parista, sekä tehtaista. Käytännössä siis kaikista paikoista, joissa tarvitaan luotettavia kohdevalaisimia.

Littliten asema ja tunnettavuus perustuu siis pitkään historiaan ja erinomaisiin tuotteisiin.

LISÄTIETOJA

OTA YHTEYTTÄ:

KYSYTTÄVÄÄ EDUSTUKSISTAMME?