L-Acoustics on se nimi, joka nousee yhä uudestaan esiin niin vaativissa urakkaspekseissä kuin konserttiraidereissa kautta maailman. Fyysikko Christian Heilin reilut 30 vuotta sitten perustama ranskalainen L-Acoustics on ollut alusta saakka kaiutinjärjestelmien kehityksen terävimmässä kärjessä.

Kaiuttimia, vahvistimia ja dsp-laitteita valmistavan yhtiön keskeisiin tuotekehitysalueisiin kuuluvat akustiikka, suunnittelu ja materiaalianalyysi, elektroniikka, signaaliprosessointi ja sovellusohjelmat. Esimerkiksi L-Acousticsin tutkijoiden kehittämä WST-periaate pohjautuu optiikasta tuttuun Fresnelin analyysiin, jota keksittiin alkaa soveltaa äänentoistoon. WST eli wavefront sculpture technology tarjoaa tehokkaita malleja hahmottaa useiden äänilähteiden yhdistämisessä syntyviä monimutkaisia vuorovaikutussuhteita ja sitä kautta keinot tietyn katsomogeometrian kattamiseen äänentoistojärjestelmällä.

Historiastaan johtuen yrityksen lähestymiskulma asioihin on ollut alusta alkaen tiukan tieteellinen – laadukas äänentoisto ei synny ”fiiliksellä” vaan akustiikan, fysiikan ja mekaniikan tietotaidoista sekä kyvystä soveltaa niitä käytännön haasteisiin.

Kovien referenssien takia L-Acousticsin uusilta tuoteinnovaatioilta odotetaan aina enemmän kuin muilta – ja aina odotukset ovat täyttyneet ja jopa ylittyneet. L-Acoustics onkin paaluttanut nykyaikaisen äänentoiston kehitystä aina ensimmäisestä koaksiaalijärjestelmästään V-DOSCin ja constant curvature array -periaatteella toimivan ARCS:n kautta tämän vuosituhannen huippusuosikkeihin, kuten KUDOon, KIVAan ja KARAan.

Eikä L-Acoustics suinkaan ole pelkästään valikoima korkealaatuisia tuotteita, tärkeää on myös verraton tuotetuki, jonka osana yritys panostaa mittavasti käyttäjäkoulutukseen. Myös Suomessa järjestetään L-Acoustics -kurssitusta tarpeen mukaan.

L-Acoustics L-ISA

L-Acoustics