Audinate

Audinate on australialainen verkotetun audion edelläkävijäyritys, joka sai alkunsa Motorolan suljettua tutkimuskeskuksensa Sydneyssä vuonna 2003. Tämän myötä joukko työpaikkansa menettäneitä audio- ja IT-orientoituneita henkilöitä perustivat uuden yrityksen, jonka idea syntyi teknologiajohtaja Aidan Williamsin tuskaillessa audiokaapeloinnin työläyttä oman musiikkiharrastuksensa parissa. Hän näki MIDI- ja signaalikytkennät eräänlaisena tietoverkkona ja näin syntyi ajatus Dante-protokollasta, IT-pohjaisesta ratkaisusta AV-maailman tarpeisiin.

Dante on kasvattanut suosiotaan liki räjähdysmäisesti. Tällä hetkellä markkinoilla on yli 2000 Danteen pohjautuvaa tuotetta ja käytännössä niitä löytyy muodossa tai toisessa kaikilta suurimmilta valmistajilta. Danten suosio kasvaa hurjaa vauhtia edelleen, sillä se tuo helpon ja loppujen lopuksi myös edullisen tavan kytkeä laitteita ja signaaleja pisteestä toiseen yhä vahvemmin verkottuvassa maailmassa. Vuonna 2019 julkaistiin Dante AV -protokolla, joka liittää myös laadukkaan videokuvan mukaan monikanavaisen audion rinnalle.

Audinate inspiration

Audinate inspiration

ME SUOSITTELEMME

Audinate-Dante-AVIO

Dante AVIO

Dante AVIO-sarja sisältää valikoiman adaptereita, joiden avulla Dante-verkkoon voidaan liittää mitä tahansa laitteita, vaikka niissä ei alun perin verkkoliitäntää olisikaan, aina vintage-putkietuvahvistimesta lähtien. Adaptereista löytyy analogisilla liitännöillä varustettuja 1 tai 2 -kanavaisia ratkaisuja, sekä AES3 ja USB -sovittimia.

ME SUOSITTELEMME

Audinate Dante certification

Dante Certification

Audinate tarjoaa erittäin hyviä maksuttomia verkkokursseja, joita voi suorittaa omaan tahtiinsa, ja joiden avulla jokainen pääsee kiinni verkotetun audion perusteisiin. Kurssit on jaettu kolmeen eri sertifikaattitasoon, joista suosittelemme jokaiselle AV:n parissa työskentelevälle vähintään Dante Certification Level 1:n suorittamista. Sen avulla saa hyvän käsityksen protokollan teknisistä vaatimuksista ja Danten peruskäytöstä.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

LISÄMATERIAALI

VALMISTAJAN KOTISIVUT

Vieraile Audinaten -sivuilla

KÄYTTÖOPPAAT

Täältä löydät Audinate -laitteiden käyttöoppaat

VIDEOT

Katso Audinaten opetusvideoita

KYSYTTÄVÄÄ EDUSTUKSISTAMME?