Shure lopettaa digitaalisen langattoman GLX-D -mikrofonisarjansa. Taustalla on pitkään jatkunut komponenttipula, jonka vuoksi malliston valmistaminen on ollut vaikeaa jo viime keväästä lähtien.

GLX-D:n uniikki piirre on ollut toiminta kansainvälisesti lupavapaalla 2,4 GHz:n taajuusalueella ja se on ainoana sarjana Shure-valikoimasta tarjonnut kitaristeille pedaalimallisen vastaanottimen. Näitä on uutisen julkaisuhetkellä Intersonicin varastossa vielä 8 kpl vapaana.

Toisaalta taajuusratkaisun vuoksi järjestelmä on ollut kanavakapasiteetiltaan rajoitettu enimmillään noin yhdeksään yhtäaikaiseen laitteeseen, otollisissa olosuhteissa.

SLX-D toimii korvaajana

GLX-D:n korvaa niin ikään digitaalinen SLX-D-mallisto, joka toimii perinteisillä UHF-taajuuksilla. Käytössä on eri taajuusikkunoita peräti 44 MHz:n viritysalueella, minkä ansiosta SLX-D:llä on vaivatonta rakentaa kanavakapasiteetiltaan moninkertaisia langattomia kokonaisuuksia GLX-D -mallistoon nähden.

Ammattimaisempi SLX-D tarjoaa akkujen ja laturin käyttömahdollisuuden sekä GLX-D:stä eroten myös vaihdettavat kapselit kapulalähettimiin ja Shure Wireless Workbench -verkkoyhteensopivuuden.

SLX-D:n vastaanottimet ovat aina räkkiasennettavia ja tarjolla on myös tuplavastaanotin, mikä on rahaa säästävä seikka suurempien järjestelmien antenniverkotusta ajatellen.

BLX ja BLX-R budjettitarpeisiin

Edullisemman pään tarpeisiin Shure tarjoaa BLX ja BLX-R -sarjojen analogisia langattomia. R-versio on räkkiasennettavaa mallia ja siinä irrotettavat antennit, mikä mahdollistaa esimerkiksi suunta-antennien ja antennisplitterien käytön. BLX-räkkisarjat ovat suosittuja AV-asennuksissa, kouluissa ja seurakunnissa.

Edullisin BLX-mallisto on pöytämalliseen käyttöön tarkoitettu ja siinä on kiinteät sisäiset antennit. Pöytävastaanottimilla varustetut setit ovat ehdottomasti suosituimpia karaokekäytössä ja pienissä liikuteltavissa puheseteissä.

Toimitusvaikeudet jatkuvat edelleen

Komponenttipula ja erilaiset kriisit maailmassa vaikuttavat käytännössä kaikkiin valmistajiin. Shure on pyrkinyt lisäämään tuotantokapasiteettiaan, mutta vielä joulun aikaan alkukevääksi povattu käänne parempaan näyttää lykkääntyvän kesä-heinäkuulle, jolloin Euroopan varastoon odotetaan saapuvaksi kauan kaivattuja PSM-korvamonitorointilaitteita, langattomia lähettimiä ja vastaanottimia ja muita heikosti saatavilla olevia tuotteita.

Saatavuusongelmat on syytä huomioida jo hankintaa harkittaessa, sillä aiemmin heti hyllystä löytyneet tuotteet saattavatkin olla nyt puolen vuoden odottelun takana koko maailmassa. Komponenttipula on myös nostanut tehdashintoja ja meneillään oleva sota nostanee kuluja entisestään.

Paras lääke tilanteeseen on hyvä ennakkosuunnittelu läpi ketjun. Intersonic pyytää kaikkia asiakkaitaan ilmoittamaan rohkeasti mahdollisista tarpeista ja suunnitelmista, jotta voimme osaltamme varautua varastoinnillamme tuleviin tarpeisiin. Varastoimme mielellämme tuotteita, joille on menekkiä ennustettavissa.


Lisätietoja