Uusi zacktrack mini -seurantajärjestelmä valloittaa pienet näyttämöt, virtuaalistudiot ja yritystilaisuudet. Se on omiaan myös keikkakäyttöön.

Uskomattoman helppo pystytys ja käyttöönotto mahdollistaa seurantajärjestelmän käytön silloinkin kun rakennus- ja purkuaikataulu on tiukka. zactrack mini on hintansa puolestakin laajemman käyttäjäkunnan saavutettavissa.

Toimii tarvittaessa ilman virtalähteitä

zactrack minin antennit ovat akkukäyttöisiä ja varustettu pienillä kolmijaloilla, joten langattomien antennien asentaminen on jouhevaa. Jalustojen sijasta ankkurissa oleva 1/4″ kamerakierre tai pohjalevyn kaksi M10-kokoiselle mutterille sopivaa reikää mahdollistavat runsaasti muita kiinnitystapoja tuttuja ripustustarvikkeita hyödyntäen.

Pääankkuri latautuu täyteen kolmessa tunnissa ja tarjoaa saman verran käyttöaikaa. Miniankkurit latautuvat täyteen kahdessa tunnissa ja toimivat ilman virtalähdettä aktiivisessa tilassa 4 tunnin ajan ja inaktiivisena 20 tuntia. Jokaiselle antennille on tietenkin mukana oma laturi, joka voi olla esityksen aikana kytkettynä, jos käyttöpaikassa on sähköä helposti saatavissa.

Serveri sisäänrakennettuna

Suuremmista seurantajärjestelmistä poiketen Master Anchor pitää suoraan sisällään zactrack -serverin, WiFi-reitittimen ja DMX-noden. Järjestelmä toimii siis tarvittaessa täysin itsenäisesti. Käyttöönottoon tarvitset lisäksi vain Android-tabletin, jolla pääset langattomasti käyttämään zactrack onPC -ohjelmistoa.

zactrack minin paikannustietoa käytetään useimmiten valaistuksen ohjauksessa, mutta sitä voidaan hyödyntää myös äänessä, videossa ja muissa näyttämötekniikan sovelluksissa. mini keskustelee DMX (ArtNet, sACN), OCS, MSC ja PSN -ohjausprotokollia hyödyntäen. Järjestelmä mahdollistaa viiden eri kohteen seuraamisen samanaikaisesti ja sillä voidaan ohjata maksimissaan 32 liikkuvaa valonheitintä.

Kulkuaikaerot sijaintidataksi

Kuten laajempi Smart, zactrack mini -seurantajärjestelmä koostuu radiolähettimistä, vastaanottimista, mittakiekoista ja ohjelmistosta. Erillisten mittakiekkojen avulla pääantennin serveri analysoi ja mallintaa tilan fyysiset ulottuvuudet automaattisesti Mesh-verkon avulla. Sen jälkeen kun tila on mallinnettu, mittakiekkoja ei enää tarvita käytön aikana.

Seurattava kohde varustetaan vaatteisiin helposti piilotettavalla lähettimellä. Serveri laskee lähettimen sijainnin sensoriantennien rajaamassa kaksiulotteisessa tilassa vastaanottimien keräämästä signaalidatasta kulkuaikaerojen avulla. Sijaintidata muutetaan ohjauskäskyiksi halutuille laitteille käytettäväksi näyttämönostimista liikkuviin valonheittimiin tai himmentimiin ja videokameroista aina ääniefektien laukaisuun.

mini tarjoaa 2,5D-seurannan, joka tarkoittaa käytännössä syvyys- ja leveystietoa sekä korkeuden osalta joko tabletista tai valopöydästä määriteltävää offset-arvoa. Seurantateknologia ja tarkkuus on muutoin täysin vastaava kuin Smart-järjestelmässä.

Seurattavan alueen koko voi olla maksimissaan 15 x 15 metriä ja seurattavia kohteita voi olla aktiivisena enintään viisi valo-ohjauksessa tai viisitoista ääniohjauksessa. Passiivisena järjestelmässä voi olla kerrallaan 60 seurattavaa trackeria.

Heti helposti keikalle

zactrack mini myydään valmiina pakettina ja se pitää sisällään:

• 1 kpl Master Anchor
• 5 kpl mini Anchor
• 5 kpl mini Trackers + lataustelakka
• 4 kpl mini Calibration Disc
• 6 kpl mini Tripod
• 7 kpl USB-C laturi

Runsaasti kokemusta

Järjestelmän on luonut vuonna 2009 perustettu zactrack Lighting Technologies GmbH. Saksalaisyrityksen innovaatio on nopeasti saavuttanut suosiota niin esittävien taiteiden kuin urheilukilpailuidenkin parissa, jossa automatiikka tuo työhön tarkkuutta, nopeutta ja kustannussäästöjä.

Yrityksen historia juontaa juurensa nimenomaan urheilijoiden liikkuvuuden seurantaan jalkapallokentillä ja jääkiekkokaukaloissa. Näissä ympäristöissä saadut opit on hyödynnetty myös esitystekniikan pariin tarjottavissa järjestelmissä.

zactrack mini asettuu täysin poikkeukselliseen hintaluokkaan seurantajärjestelmien valikoimissa. Veroton listahinta kokonaisuudelle on vain 19 990€.

Otahan yhteyttä jos haluat kuulla zactrack mini:stä lisää tai haluat kokea sen mahdollisuudet konkreettisesti.


Lisätietoja: