Tascam on ollut tärkeä osa musiikkiteknologian historiaa perustamisestaan asti. Japanilais-yhdysvaltalaisen yrityksen uraauurtavat moniraiturit olivat nykyisen kotistudiobuumin lähtölaukaus. Kuluttajalaitteeksi tarkoitetun tallentimen todettiin kelpaavan myös julkaisutasolle asti, kun Bruce Springsteenin neliraitaisella Tascam Portastudio 144:llä ja kahdella Shure SM57-mikrofonilla äänittämä demokokoelma julkaistiin sellaisenaan vuonna 1982. Kyseistä Nebraska-levyä pidetään yhä Springsteenin uran yhtenä kohokohtana.

Vuonna 2021 viisikymmentä vuotta täyttänyt Tascam ei ole jämähtänyt menneeseen, vaan firman tuotevalikoima on kiinni nykyajassa. Tarjolla on kämmenkokoisia äänitallentimia, äänikortteja ja podcast-ratkaisuja sekä asennuksiin sopivia tuotteita pro-tason Blu-Ray-soittimista äänimiksereihin saakka.

Intersonic ja Tascam aloittavat yhteistyön kesän 2022 aikana. Maahantuojana Intersonic pyrkii nostamaan valmistajan profiilia Suomessa erityisesti nostamalla esiin tallentimistaan tunnettua Tascamia myös asennustuotteiden valmistajana.

”Tascamin tuotteet ovat laadustaan tunnettuja ja ne täydentävät hienosti Intersonicin tuotevalikoimaa, erityisesti liikuteltavien tallennusvälineiden ja kompaktien analogimiksereiden osalta”, toteaa Intersonicin myyntijohtaja Antti Rintamäki.

Tascamin tuotevastaavana tulee toimimaan Topi Suuronen.

“Työskentelin vuosia kilpailevan japanilaismerkin tuotepäällikkönä ja tuolloin Tascam oli pro-luokan esikuva, jonka suuntaan toivoimme valmistajan tuotekehityksen menevän. Nyt on ilo ja kunnia päästä Tascamin tiimiin. Yli viisikymmentävuotias valmistaja on kyennyt uusiutumaan aina tarpeen tullen ja lisää innovatiivisia tuotteitta on luvassa”, Suuronen iloitsee.

Lisätietoja:

https://www.tascam.eu/en/Tuote-esimerkki 1:

Portacapture X8

Kämmenkokoinen audiotallennin Portacapture X8 on täydellinen ratkaisu mobiiliin sisällöntuotantoon tai vaikkapa livekeikan tallentamiseen. Kuusi sisääntuloa (4 x XLR Combo ja sisäänrakennetut stereomikrofonit) tallentuvat omille raidoilleen, joiden lisäksi niistä on mahdollista äänittää myös automaattinen stereosumma raidoille 7 ja 8. Tallennusmediana on microSD-kortti (tuki 512 GB asti) ja tietokoneeseen kytkettäessä X8 toimii myös USB-äänikorttina.

Portacapture X8 on kevyt ja näppärästi vaikkapa DSLR-kanavaan kiinnittyvä, mutta jämerästi valmistettu äänitallennin. Aloitteleville äänittäjille tallentimen valmiit äänityspresetit, auto gain-toiminto ja 32 bit floating point -äänitysformaatti antavat turvaa, kun taas ammattikäyttäjät arvostavat tallentimen Atomos-aikakoodiominaisuuksia. Laitteen haltuunotto on intuitiivinen kokemus kookkaan värillisen kosketusnäytön ansiosta, ja AK-BT1-lisävarusteen avulla laitetta voi ohjata myös kännykkäsovelluksella ja bluetooth-yhteydellä.

https://www.tascam.eu/en/portacapture_x8

Tuote-esimerkki 2:

DA-6400

Vain yhden räkkiunitin kokoinen DA-6400 on 64-raitainen digitaalitallennin (24 bit, 48 kHz), joka sopii esimerkiksi digitaalimikseriin livekeikkojen tallentamiseen tai vaikkapa varmuuskopiolaitteeksi DAW-työaseman rinnalle. Digitaalisia liitäntävaihtoehtoja ovat MADI, Dante, DigiLink, AVB tai AES/EBU. Laite tukee myös 192 kHz-näytteenottotaajuutta, mutta tuolloin kanavamäärä tuttuun tapaan puolittuu.

Tallennukseen käytetään SSD-levyä, joka on Tascamin oman tärinäsuojatun AK-CC25-kotelon sisällä. Levyjä voidaan vaihtaa laitteen ollessa käynnissä ja kotelo itsessään tarjoaa USB-portin tietokoneyhteyttä varten, joten AK-CC25 toimii tarvittaessa myös ulkoisena tallennusmediana. Kaikkein kriittisimpään käyttöön tarjolla on myös redundantilla virtalähteellä varustettu versio DA-6400dp.

https://www.tascam.eu/en/da-6400