RCF julkaisi ART 9-sarjan aktiivikaiuttimien GLL (Generic Loudspeaker Library) -tiedostot, jotka ovat hyödyksi esimerkiksi EASE ja EASE Focus 3 -ohjelmien suunnittelu- ja simulaatiotarpeissa.

EASE (Enhanced Acoustic Simulator for Engineers) -ohjelmisto ja uudet GLL-tiedot antavat käyttäjille mahdollisuuden mallintaa ja visualisoida realistisella tavalla RCF:n kaiuttimien toimintaa erilaisissa konfiguraatioissa ja erilaisissa ympäristöissä. GLL-tietojen avulla voidaan arvioida ja optimoida kaiuttimien sijoittelua, eq-asetuksia ja muita kriittisiä asioita jo ennen asennusta. Ne antavat myös loppuasiakkaalle mielekkään tavan arvioida eri kaiutinratkaisujen toimivuutta.

EASE Focus 3 on maksuton kaiutinmallinnukseen tarkoitettu tähystysohjelmisto, joka sopii muun muassa linjasäteilijöiden, sub-array-ratkaisujen, digitaalisesti ohjattujen pilarikaiuttimien ja perinteisten pistekaiuttimien toiminnan mallintamiseen. Ohjelman avulla kaiutinjärjestelmän suunnitelija voi simuloida järjestelmän toimintaa äänenpaineiden ja taajuusvasteen osalta ja optimoida asetuksia linjasäteilijän optimaalisista kulmista alkaen.

RCF:n kaikki saatavilla olevat GLL-tiedostot löytyvät kunkin tuotteen oman sivun Software Section -kohdasta.

EASE Focus 3 -ohjelman voi puolestaan ladata veloituksetta tämän linkin kautta.

Lisätietoja