Hiljattain 17.5. vietimme maassamme kansallista esteettömyyspäivää. Lakiin säädetty esteettömyys on monelle kuulolaitteen käyttäjälle edelleen saavuttamattomissa. Tänäänkin moni suomalainen palvelupiste tai kokoontumistila on täysin vailla kuuloavusteista järjestelmää.

Induktiosilmukka on tärkeä apuväline

Erillisellä induktiosilmukalla voidaan kohdentaa kuulolaitteen käyttäjälle kanssakäymisen osalta kulloinkin juuri se oleellinen sisältö. Hälyisässä ympäristössä pelkkä kuulolaite poimii useimmiten myös turhaa informaatiota. Tämä vaikeuttaa puheen ymmärrettävyyttä. Kohdennettu induktiosilmukka antaa lisäapua juuri näihin tilanteisiin.

Ranskalainen Opus Technologies valmistaa kuuloavusteisia ratkaisuja myös pienempiin kohteisiin. Aktiivinen eLoop on tästä hyvä esimerkki.

eLoop on yksinkertainen ja helppo käyttää

Opus eLoop on pieni ja siro aktiivinen induktiosilmukka, joka ei tarvitse toimiakseen mitään lisälaitteita. Laitteen oma mikrofoni poimii lähistön äänet ja vahvistaa ne sisäänrakennetun silmukan välityksellä. Palvelupisteen pöydälle tai kokousryhmän keskelle sijoitettu eLoop on siis täsmäapu kuulolaitteiden käyttäjille. eLoop onkin erinomainen lisä, vaikkapa kokouspalveluja tarjoavien yritysten, hotellien ja tapahtumatalojen valikoimissa.

Myös liikuteltavaan käyttöön

Helposti liikuteltava eLoop toimii sisäänrakennetun akun avulla jopa 10 tunnin ajan. Akun lataus, kuten myös laitteen virransyöttö kiinteämmässä asennuksessa tapahtuu Micro USB -liitännän avulla. Mukavan pyöreän muotoilun ansoista eLoop on helppo kuljettaa kassissa tai laukussa pidemmänkin matkan.

Kuulokkeella tai ilman

eLoopista on saatailla kaksi eri versiota. Yksinkertainen perus eLoop ja pöytämikrofonilla ja erillisellä kuulokkella varustettu eLoop+. Plusversion erillinen mikrofoni voidaan sijoittaa palvelupisteessä tai kokouksessa puhujan lähelle ja vastaavasti ilman kuulolaitetta oleva voi käyttää kädessä pidettävä yhden korvan ”luuria” josta mikrofonin ääni on kuultavissa. Samanaikaisesti laitteen induktiosilmukka toimii kuulolaitetta käyttäville, kuten perusversiossakin.

Lisätietoja ratkaisuista saat valmistajan www-sivuilta sekä ottamalla yhteyttä meidän Opus Technologies tuotevastaavaan Tuomas Tuomistoon.