Intersonic laajentaa yhteistyötään AED Groupin kanssa. Luxibel-valaisimien lisäksi
Intersonic ja AED ovat tehneet maahantuontisopimuksen myös NextHoist -tuotteista Suomeen ja Ruotsiin. NextHoist StageLift -sarja sopii erityisesti viihdeteollisuuden vaativiin nostintarpeisiin.

Turvallisuus kaiken keskiössä

StageLift -nostimet on suunniteltu D8+ standardin vaatimusten mukaisesti. D8+ nostimissa kaikki komponentit on mitoitettu kestämään kaksinkertainen kuorma nostimen nimelliskuormaan verrattuna. Lisäksi nostimien turvallisuuskerroin on vähintään 8:1.

NextHoistit valmistetaan Saksassa ja ne täyttävät standardien EN14492-2, IGVW SQP2:2018 ja EN17206 vaatimukset.

Monimutkaisten termien takaa löytyy tässäkin tapauksessa yhteys konkreettiseen käytännöllisyyteen. NextHoist -moottorinostimilla voidaan turvallisesti ja hyväksytysti ripustaa rakenteita myös yleisön yläpuolelle, ilman ylimääräistä turvavaijerointia.

Selkeä tuotevalikoima

StageLift -nostimia on tarjolla kolmea eri kokoluokkaa 250kg, 500kg ja 1000kg. Nostimet on muotoiltu selkeästi, ne ovat kevyitä ja kompakteja. Sen vuoksi tuotteet sopivat erityisesti liikuteltavaan käyttöön; vuokrafirmoille ja kiertueille. Kohtuullinen hintataso mahdollistaa nostimien käytön myös tiukan budjetin projekteissa, esimerkiksi koulukohteissa.

Nostimia on tarjolla eri vakioketjunpituuksilla, alkaen kahdestatoista metristä, päättyen 250kg versiossa 30m ja 500kg sekä 1000kg versioissa aina 40m saakka. Tämän lisäksi nostimia voidaan tilata erikseen juuri tarpeen mukaisella ketjunpituudella. Oikeankokoiset ketjupussit kuuluvat luonnollisesti aina nostimien vakiovarusteisiin.

”NextHoist valikoima sopii meidän maahantuontiin täydellisesti. Nämä ovat hinnaltaan todella kilpailukykyisiä ja laadultaan huippuluokkaa.” iloitsee NextHoist tuotevastaava Pekka Rytilahti. ”Olen tehnyt urallani töitä lähes kaikkien merkittävimpien nostinvalmistajien kanssa ja NextHoist on kyllä ristuksen hyvä vehjes.”

Kaksi ohjausversiota

Kaikkia malleja on saatavana Direct Control -suoraohjauksella tai Low Voltage -matalajänniteohjauksella.

DC-nostimet ovat suoraviivaisempia ja näin ollen hieman edullisempia, koska moottoria ohjataan suoraan käyttöjännitteellä.  LV-version nostimeen yhdistetään käyttöjännite ja ohjauskaapelointi erikseen. Low Voltage -malleissa on aina siirrettävät rajakytkimet vakiona. Näiden avulla voidaan helposti ja nopeasti säätää moottorin nostoalueelle ylä- ja alarajat, aina tarpeen mukaan.

Myös DC-malleista on mahdollista saada rajakytkimelliset versiot erikseen tilaamalla.

Hyvä lisävarustevalikoima

Nostimet tarvitsevat luonnollisesti myös ohjausjärjestelmän. Tällä hetkellä on tarjolla kaksi DC-versiota: kuljetussalkkuun suoraan rakennettu 4-kanavainen ohjain sekä 19” räkkiasenteinen 8-kanavainen ohjain.

NSL-HC04 -ohjaimessa on neljä erillistä 16A 4-napaista CEE-liitäntää. Näihin on helppo ja nopea kytkeä yksittäisiä nostimia. Lisäksi salkussa on rinnakkainen 16-napainen Harting-liitäntä, jonka avulla nostorakenteisiin voidaan viedä yhdellä kaapelilla neljän moottorin kaapelointi.

NSL-HC08 tarjoaa ohjauksen kahdeksalle nostimelle. Neljän 4-napaisen CEE:n lisäksi ohjaimessa on kaksi Harting-liitäntää sekä kaksi alalla laajasti käytettyä 19-pin socapex -liitäntää

Ohjaimista voidaan rakentaa myös suurempia kokonaisuuksia Link In/Out liitäntöjen avulla. Ohjaimet ovat keskenään yhteensopivia ja kumpaankin ohjaimeen voidaan yhdistää kiinteällä 10m kaapelilla varustettu NSL-MC kauko-ohjain. Ohjainkaapeli on tuttu 5-pin XLR, joten sen jatkaminen on tarvittaessa helppoa. Räkkiohjaimessa on virran ketjutusta varten myös 32A ulostulo sekä True1 ulostulo.

Räkkiohjaimessa on myös automaattien ”blue light” työvalo, joka syttyy piemeässä kun käden tuo lähelle ohjainta.

Matalajänniteversioon ei ole vielä tarjolla valmistajan omaa ohjainta, mutta nostimet tottelevat kiltisti alalla yleisimmin käytössä olevaa ”saksalaista” standardia. Samoin DC-versiot noudattavat alan moottoriohjausstandardia.

Sadesuojat ja kuljetuscaset täydentävät lisävarustevalikoiman myös vaativaan rental-käyttöön.

Heti saatavilla

Nostimien toimitukset ovat olleet viimeisen parin vuoden aikana erittäin hitaita, valmistajasta riippumatta. Erityisesti materiaalien vaikea saatavuus on tehnyt tuotteiden valmistusajoista vaikeasti ennustettavaa. Vaikka tilanne onkin hieman helpottunut, erityisesti mekaniikkaan liittyvien AV-alan tuotteiden osalta paluu ”normaaliin” kestää vielä jonkin aikaa.

Tilanne huomioiden Intersonic on tehnyt merkittävän varastointipäätöksen moottorien osalta. NextHoist -nostimia onkin heti saatavilla varastostamme, kaikissa kokoluokissa ja tavallisimmilla ketjunpituuksilla.

”NextHoist -nostimien maahantuontisopimus sekä Suomessa ja Ruotsissa vahvistaa asemaamme skandinaavisena toimijana. Tuotteiden varastointi molemmissa maissa mahdollistaa nopeat toimitukset myös suurempiin tarpeisiin” kertoo Intersonic Oy:n Antti Rintamäki. ”Rytis on pitkän kokemuksensa myötä juuri oikea henkilö meillä kantamaan Nextin lippua korkealla.”

Lisätietoja: