Luxibel EXPO LIGHT -valaisinsarja on suunniteltu tilanteisiin, joissa tarvitaan laadukasta valoa järkevään hintaan.

Sävyllä on merkitystä

Valonlähteen laadulla on suuri vaikutus valaistavan kohteen ulkonäköön. Oli kyseessä sitten ihminen tai esine, tilanteeseen sopiva valkoisen valon sävy takaa sen, että kohde näyttää luonnolliselta. Oikean sävyn valinta riippuu monista tekijöistä, erityisesti vallitsevasta valaistusolosuhteesta ja myös siitä, mitä tarkoitusta varten kohdetta valaistaan. Tehokas Luxibel EXPO LIGHT -sarja tarjoaa niin säädettävällä valon värilämpötilalla, kuten myös kiinteällä sävyllä olevia valaisimia.

Tärkeä optiikka

LED-teknologia on korvannut viime vuosina perinteiset polttimot lähes kaikissa valaisimissa. Sillä saralla kehitys on ollut nopeaa ja Luxibel on ajan hermolla myös tämän osalta. Toisaalta valon hajaantumisen ja kohdistamisen kontrollointi perustuu puhtaasti optisiin menetelmiin. Sen osalta vuosien saatossa ei ole tapahtunut vastaavia suuria muutoksia uusien teknologioiden myötä. Hyvä valon suuntauskäyttäytyminen vaatiikin väistämättä edelleen laadukkaan linssirakenteen.

Luxibel EXPO LIGHT -sarja on tyypiltään ”valopesuun” soveltuva fresnel-valaisin. Sen optiikka on toteutettu kaksoisrakenteella, jolloin valon hajaantuminen on kontrolloidumpaa. Sarjaan on saatavilla lisävarusteena perinteiset läppärajaimet, joilla valon kohdealuetta voidaan rajata myös tarkemmin ja epäsymmetrisesti.

Hiljainen passiivijäähdytys

EXPO LIGHT soveltuu hyvälaatuisena heittimenä myös kuvaustilanteisiin, TV-studioon, striimituotantoihin sekä näyttämöille. Näissä tilanteissa on tärkeää, että valaisimet ovat hiljaisia. Passiivijäähdytetty EXPO LIGHT -sarja ei aiheuta ympäristöönsä tuuletinmelua. Valaisimen käyttöjännite voidaan ketjuttaa powerCON TRUE1 liitännöillä, kunhan ketjun maksimikuorma ei ylitä 10 amppeeria ja DMX-ohjaussignaalia varten löytyy yhtälailla ketjutettavat 5-pin XLR-liitännät.

Valaisinta voidaan toki säätää myös manuaalisesti – ilman ohjaussignaalia – heittimen takana sijaitsevasta käyttöpaneelista. Valaisin muistaa uudelleen käynnistettäessä viimeksi käytetyn valotilanteen, myös sähkökatkosten sattuessa. Tämä on varsin hyödyllinen ominaisuus kiinteissä asennuksissa, vaikkapa museoissa.

Harkittu ulkonäkö

Luxibel EXPO LIGHT -valaisimet ovat vakioväriltään mustia. Valkoisilla vaihtokuorilla valaisin voidaan sovittaa myös vaaleisiin taustoihin sopivaksi. Valaisimen ulkonäkö on poikkeuksellisen miellyttävä ja siisti. Näinollen sitä ei kaikissa tilanteissa tarvitse edes piilottaa näkyvistä, vaan se voi toimia kuvassa tai messuosastolla näkyvänä elementtinä, samalla hoitaen valaistukseen liittyviä tarpeita.

Riittävästi vaihtoehtoja

Luxibel EXPO LIGHT -sarja pitää sisällään seitsemän erilaista fresnel-valaisinta, hieman eri ominaisuuksilla ja tehoilla. Manuaalisesti käsin suunnattavien versioiden lisäksi sarjassa on kauko-ohjattavat versiot, jolloin korkealle ripustettujen valaisimien lopullinen suuntaus voi tapahtua helposti järjestelmän omalla kaukosäätimellä tai perinteisesti DMX ohjauksella.

Sarjan kahdeksas variantti EXPOFLOODFL60° poikkeaa muista, tarjoten mallinimensä mukaisesti kiinteällä kuudenkymmenen asteen aukeamiskulmalla erittäin tasaisen ja kirkaan valaistusalueen, yhdistettynä slimmiin ja helposti ahtaisiin tiloihin mahtuvaan ulkomuotoon.

Erityisesti messukäyttöön suunniteltu EXPO LIGHT on nimestään huolimatta erinomainen vaihtoehto myös kouluille, näyttämöille, museoihin, televisioon ja striimauskäyttöön. Sarja ei ole ominaisuuksinsa nähden hinnalla pilattu ja mikä parasta, tuotteita on varsin hyvin saatavilla, joten EXPO LIGHT voi olla juuri sopiva korvaava tuote muille vaikeammin saatavissa oleville valaisimille. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!


Lisätietoja: