Tanskalainen Spottune valmistaa älykkäitä langattomia kaiutinratkaisuja eri taustamusiikkijärjestelmien tarpeisiin. Spottune on muista markkinoilla olevista langattomista kaiuttimista poiketen suunniteltu erityisesti yrityskäyttöön. Sen ominaisuudet soveltuvat myymälöihin, ravintoloihin, kahviloihin ja muihin julkisiin tiloihin. Järjestelmä on nopea asentaa ja helppo käyttöönottaa. Ja mikä tärkeintä, se toimii!

Selkeä
tuotevalikoima

Spottune tuotevalikoima on hyvin selkeä ja yksinkertainen

Spottune tuotevalikoima on hyvin selkeä ja yksinkertainen. Järjestelmään tarvitaan aina STREAM lähetinyksikkö ja sen lisäksi OMNI kokoäänikaiuttimia. Kaiuttimet toistavat taustamusiikkikäyttöä ajatellen mukavasti mataliakin taajuuksia, mutta enemmän bassoa vaativiin kohteisiin voidaan lisätä langaton SUB aktiivisubwoofer.

OMNI:sta on tällä hetkellä tarjolla kolme eri kiinnitysvaihtoehtoa. Suosituin malli on Global-yhteensopivaan kolmivaihe-valokiskoon asennettava OMNI TRACK. Lisäksi vaihtoehtoina on tarjolla ripustusversio OMNI CORD sekä kattoon upotettava OMNI RECESSED. Kaikista kaiuttimista on saatavilla musta, valkonen sekä vaaleanharmaa väriversio. Komponenttien veroton listahinta sijoittuu noin viidensadan euron tuntumaan.

Yritysten tarpeisiin
suunniteltu

Spottune kaiuttimet on suunniteltu erityisesti ammattikäyttöä silmälläpitäen. Kaiuttimien rakenteen ansiosta ne toistavat tasaisesti ääntä joka suuntaan ympärillleen, siksi kohteessa tarvittavien kaiuttimien määrä on yleensä pienempi kuin tavallisia suuntaavia kaiuttimia käytettäessä. Spottune järjestelmä onkin kokonaiskustannukseltaan hyvin kilpailukykyinen kuluttajapuolelle tarkoitettuihin langattomiin kaiutinratkaisuihin verrattuna.

Kaiuttimien määrän arviointiin valmistajan selainpohjainen suunnitteluohjelmisto tarjoaa erinomaisen avun

Kaiuttimien määrän arviointiin valmistajan selainpohjainen suunnitteluohjelmisto tarjoaa erinomaisen avun. Mittakaavaan sovitetun pohjakuvan tai mittojen mukaan helposti ohjelmassa piirrettävän pohjaleikkauksen perusteella ohjelmisto ehdottaa suoraan sopivan määrän kaiuttimia. Valaisinkiskojen sijaintia ja kaiuttimien sijoituspaikkoja voidaan muokata ja ohjelmisto mallintaa tästä selkeän kuuluvuuskartan. Työkalun avulla on helppo etukäteen suunnitella tarvittavan laitteiston määrät ja mallinnoksesta saa samalla havainnollisen esityksen asiakasta silmälläpitäen.

Luotettavasti toimiva
langaton yhteys

Langaton signaalinsiirto tapahtuu 1,8-1,9 GHz DECT taajuuskaistalla, joka on vapaa ympäristön wlan verkkojen ja -laitteiden aiheuttamista häiriöistä tai kaistan ruuhkaisuudesta. Valmistaja korostaakin tuotteidensa toimintavarmuutta ja luotettavuutta. Langattoman yhteyden toimintasäteeksi luvataan noin 100 metriä, silloin kun ympäristön rakenteet eivät vaimenna liikaa lähetyssignaalia.

Perusjärjestelmä mahdollistaa aina kahden erillisen alueen, eli zonen muodostamisen. Näin voidaan tarvittaessa toteuttaa erilaista sisältöä tai eri äänenvoimakkuuksia kohteen eri alueille. Jos useampi zone on tarpeen, voidaan lisätä STREAM-yksiköiden määrää, jolloin kukin lähetin mahdollistaa aina kaksi uutta aluetta lisää.

Pilvipalvelun avulla
hallintaa ja sisällön toistoa

Pilvipalvelun avulla hallintaa ja sisällön toisto

Ammattikäyttöä ja suurempia kokonaisuuksia silmälläpitäen, valmistaja tarjoaa pienellä vuosimaksulla ENTERPRISE CLOUD -etähallintapalvelun. Sen avulla käyttäjät voivat hallinnoida useita eri kohteita ja lähettimiä sekä niissä toistettavaa sisältöä. Cloudin avulla soittolistojen tekeminen ja musiikin lataaminen ja päivittäminen järjestelmään on helppoa, kohteen sijainnista riippumatta.

Ajastetut kalenteritoiminnot mahdollistavat sisällö räätälöimisen ajakohtaan sopivaksi ja myös ohjelmoidut äänenvoimakkuuden muutokset, tauot ja päivittäiset rutiinitoiminnot. Etähallinnan avulla voidaan luonnollisesti toteuttaa myös tallennettujen kuulutusten toistaminen musiikin lomassa. ENTERPRISE CLOUD onkin mitä parhain työkalu suurempienkin ravintola- ja myymäläketjujen taustamusiikin hallintaan. Pilvipalvelu vaatii lähetinyksikköä varten vain internet yhteyden ja lähetin yhdistetään palveluun sarjanumeron perusteella.

Valmistajan oman verkkotoiston lisäksi STREAM on Spotify Connect -yhteensopiva ja lähettimellä voidaan toistaa musiikkia USB muistitikulta tai perinteistä 3,5mm linjatasoista stereoliitäntää hyödyntäen. Laitteessa on myös rinnakkainen prioriteetiksi ohjelmoitu linjatasoinen 3,5mm audioliitäntä paikallisia kuulutuksia varten.

USB muistia käytetään automaattisesti Cloud palvelun kautta toistettavan sisällön puskurointiin, jolloin mahdolliset verkossa tapahtuvat nopeuden vaihtelut tai hetkelliset katkokset eivät pysäytä toistettavaa sisältöä. Bluetooth-musiikintoiston valmistaja on tietoisesti jättänyt pois käytöstä, koska sitä ei voida pitää riittävän luotettavana ammattikäyttöä ajatellen.

”Spottune on tähän mennessä testaamistani langattomista kaiutinratkaisuista paras taustamusiikkijärjestelmä yritysten tarpeisiin. Langaton signaalisiirto on toteutettu paremmin kuin kilpailijoilla ja erityisesti mahdollisuus verkon yli tapahtuvaan sisällön hallintaan ja ajastetut toiminnot ja automaatio erottavat Spottunen kilpailijoistaan. Kiskoihin asennettavat kaiuttimet ja lähetinyksikkö ovat niin helppoja asentaa, että siihen ei tarvita erillistä asiantuntijaa. Spottune järjestelmä saadaan myös helposti mukaan jos liiketilat muuttavat eri kohteeseen”,
kertoo Intersonic Oy:n myyntijohtaja Antti Rintamäki.

Spottune kaiuttimia pääset kuulemaan tiedustelemalla demoa suoraan maahantuojalta tai Spottune jälleenmyyjiltä.