JB-Lighting nosti vuosituhannen vaihteessa ammattikäyttöön tarkoitetun LED-valaisimien suorituskyvyn uudelle tasolle. Valon kirkkaus, sävy sekä erityisesti himmennyksen tasaisuus ja laatu koko intensiteetin skaalalla on ollut JB:n tuotteissa poikkeuksellinen. Valmistajan uutuudet jatkavat tätä kunniakasta perinnettä – ja sopivat muutenkin ominaisuuksiltaan täydellisesti Suomen markkinoille.

Huikea valoteho,
hiljainen käyttöääni

Uusi JB Lighting P10 Profile sopii kokonsa ja tehonsa puolesta kaikille esiintymislavoille. Heitin on varustettu 330 watin valkoisella LED-moduulilla, joka tuottaa valotehoa 15 000 lumenia. Vieläkin suurempia tarpeita varten valaisimesta on saatavilla High Power –versio, jonka valoteho on huikeat 25 000 lumenia.

P10 on luonnollinen jatkumo aiemmin julkaistulle saman teholuokan P9 Beamspot-heittimelle. P10:ssä yhdistyy ihanteellisella tavalla pieni koko, suuri teho ja ennen kaikkea laadukas veitsirajaimilla varustettu optiikka. Se on siis sopiva kaikkiin moving head -profiilivalaisimien käyttökohteisiin. Peruskäytössä hiljaisen, vain 29dB:n käyntiäänen vuoksi se soveltuu loistavasti myös pienten näyttämöiden valaisimeksi.

Tehosteista ei
tarvitse tinkiä

Pienistä mitoistaan huolimatta P10 sisältää täyden valikoiman tehosteita, mukaan lukien 2 gobokiekkoa, joista kumpainenkin on varustettu seitsemällä pyörivällä gobolla, värikiekko viidellä värillä ja High CRI- sekä CTB 2 -filttereillä. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat CMY-värien sekoitus, sparkle-efekti, kaksi portaattomasti säädettävää frostia, 3-osainen circular-prisma sekä nopea ja rajattomasti säädettävä iiris.

Kuvatuotantoja varten valaisimessa on valittavissa useampia kameroita varten optimoituja virkistystaajuuksia, joilla varmistetaan se, että videokuvaan ei synny välkkymistä. Tämä etenkin halvimmista LED-heittimistä puuttunut ominaisuus on noussut arvoonsa striimausten yleistyttyä, sillä ihmissilmä ja videokamera “näkevät” välkkymisen eri tavalla. P10 Profilen laadukkaalla optiikalla on saatu aikaan myös laaja zoom-alue 4° – 60° (1: 15).

Kevyt kuljettaa,
ripustaa ja käyttää

Painoltaan vain 18 kiloinen P10-valaisin on helppo sijoittaa ja ripustaa jopa yhden henkilön voimin. Neljällä kantokahvalla varustettu valaisin on mukava käsitellä niin näyttämöillä kuin keikkaolosuhteissakin. Kompaktin kokonsa myötä se mahtuu helposti pienempiinkin tiloihin.

Heitin tuntuu ja näyttää erittäin laadukkaalta ja tuntuma ei ole pelkkää kuorta, viimeistely on ensiluokkaista myös ulkokuoren sisältä. JB Lighting esitteleekin usein tuotteitaan messuilla riisuttuna versiona, jolloin nähdään myös pintaa syvemmälle.

P10 Profilessa on hyödynnetty moduulirakennetta. Toiminnalliset yksiköt on helppo irrottaa heittimestä ilman erikoistyökaluja, esimerkiksi puhdistusta, huoltoa tai gobojen vaihtamista varten.

Laatuun satsaaminen
säästää ympäristöä ja rahaa

Ekologisuus ja elinkaari ovat olleet JB-Lightingin suunnittelun keskiössä yrityksen alusta alkaen. 1990-luvun alussa yrityksen perustajaa Jürgen Braungardtia kiehtoivat mekaniikaltaan monimutkaiset, analogisesti tai digitalisesti ohjattavat valaisimet niin paljon, että hän halusi kehittää omia spottivalaisimiaan. Ideana oli tehdä kilpailijoita laadukkaampia, pitkäikäisempiä ja helpommin käytettäviä tuotteita.

Nämä samat laatutavoitteet siivittävät JB-Lightigin toimintaa edelleen. JB:n tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja kootaan edelleen Saksassa, niin kuin vain saksalainen insinööri siihen parhaimmillaan kykenee.

Ekologisen tavoitteen mukaisesti kaikkia varaosia on saatavilla vähintään kymmenen vuoden ajan tuotteiden valmistuksen päättymisen jälkeen. Kaikki käytetyt osat sekä pakkaukset ovat kierrätettäviä. Tämän lisäksi tehdas saa sähkönsä valtaosin aurinkopaneeleista, lämmitys hoidetaan läheisen maatilan hukkalämmöllä ja he myös kierrättävät sekä hyötykäyttävät jopa sadeveden.

Kuvatuotantoihin,
kiertueille ja teatteriin

Saksassa suunniteltu, valmistettu ja kasattu JB Lighting P10 on tällä hetkellä täysin omassa luokassaan laadun, äänettömyyden, valotehon sekä ekologisuuden suhteen. Kyseessä on siis erityisen pienikokoinen voimanpesä, joka sopii yhtä lailla näyttäväksi keikkakoneeksi tai hiljaiseksi moniosaajaksi vaativiin teatteriproduktioihin tai TV-studioon.Lisätietoja: