CORE-etuaste muuttuu vakio-ominaisuudeksi

DPA julkaisi mikrofoneihinsa CORE-teknologian lokakuussa 2017. Kyseessä on miniatyyrimikrofonin sisäisen etuasteen parannus, joka parantaa merkittävästi mikrofonin suorituskykyä kasvattamalla sen dynamiikka-aluetta mallista riippuen 6-14 desibelin verran. Tämä tarkoittaa entistä laajempaa käyttökelpoista toiminta-aluetta kuiskauksesta karjaisuun ja vähäisempää säröytymistä äärimmäisten äänenpaineidenkaan kohdalla.

Äkilliset muutokset eivät kuitenkaan kuulu DPA:n politiikkaan, joten valmistaja lupasi COREn julkaisun yhteydessä vanhemman etuastemallin (nykyiseltä kutsumanimeltään Legacy) olevan tarjolla vielä ainakin puolentoista vuoden ajan. Valtaosa suomalaisista DPA-asiakkaista on jo siirtynyt CORE-käyttäjiksi, mutta mikäli mikrofonisalkkusi kaipaa vielä täydennystä vanhempien mallien osalta, ja haluat ehdottomasti identtisen mikrofonin aiempien hankintojesi kanssa, nyt alkaa olla viimeiset hetket tehdä hankintapäätös.

DPA lopettaa suunnitelmien mukaisesti Legacy-versioiden valmistuksen. Viimeisiä Legacy-tilauksia otetaan vastaan aina 14.5.2021 asti. Kesäkuun 2021 loppuun mennessä vanhojen mallien valmistus on lopetettu kokonaan. Ainoastaan pari harvinaisempaa surround-tuotetta on enää tämän jälkeen mallistossa Legacyna.

DPA mikrofoneja

Toisaalta vanhempaa mallia käyttävien asiakkaiden ei tarvitse kantaa murhetta tästä muutoksesta, sillä CORE ei vaikuta mikrofonin taajuusvasteeseen tai suuntaavuuteen, ja muutos tuo vain etuja. Pienempien säröytymisarvojen lisäksi kaikki CORE-teknologiaa käyttävät mikrofonit ovat IP58-hyväksyttyjä, mikä tarkoittaa sitä, että mikrofonikapselin kalvo on kultapinnoitettu, esivahvistin on ilmatiiviisti suojattu ja lisäksi mikrofonikapseli on nanopinnoitettu vettähylkiväksi. Nämä parantavat mikrofonin käytettävyyttä ja myös tekevät mikrofonien puhdistamisesta helppoa.

Lisätietoja CORE-teknologiasta löytyy valmistajan nettisivuilta:
https://www.dpamicrophones.com/core
Lisätietoja: