DiGiCo on julkaissut toisen sukupolven Pulse-ohjelmistopäivityksiä Quantum338-, Quantum338T- ja Quantum225-miksauspöydilleen sekä uuden Dante-interfacen.

Päivitykset kasvattavat kunkin pöytämallin sisääntulo- ja ryhmämääriä sekä tuovat muita uusia ominaisuuksia, kuten broadcast- ja hybriditapahtumakäytössä tärkeän Mix-Minus-toiminnallisuuden.

Quantum 5 ja 7

Quantum5- ja Quantum7-konsolien ilmaiset Mk2 -päivitykset lisäävät Mix-Minus-toiminnon sekä kasvattavat Mustard-prosessorien määrää Quantum7:ssä 80:een (aiemmin 64) ja Quantum5:ssä 64:een (aiemmin 48).

Quantum 225 ja 338

Quantum225-mallissa Pulse-päivitys kasvattaa sisääntulokanavien määrän 96:een (aiemmin 72), ryhmien määrän 48:aan (aiemmin 36) sekä Mustard- ja Nodal-prosessorien määrän 36:een ja 48:aan (aiemmin 24 ja 32). Uudet ominaisuudet sisältävät myös Mix-Minus-toiminnon.

Quantum338- ja Quantum338T-malleissa päivitys nostaa sisääntulokanavien määrän 156:een (aiemmin 128), ryhmien määrän 72:een (aiemmin 64), Mustard-prosessorien määrän 48:aan (aiemmin 36) ja Nodal-prosessorien määrän 72:een (aiemmin 64). Lisäksi päivitys tuo mukanaan Mix-Minus-toiminnon sekä suuremman 36×36 -matriisin T-teatteriohjelmistomallille (aiemmin 24×24).

Suoraan valmistajan verkkokaupasta

Q338 ja Q225 -päivitykset ovat maksullisia ja ne hankitaan suoraan valmistajan verkkokaupasta. Q338-päivityksen hinta on noin 3260€ alv0% ja Q225 vastaava noin 2325€ alv0%. Digico verkkokauppa on puntaperusteinen, joten valuuttakurssin vaihtelut vaikuttavat tarkkaan hintaan. Päivitykset on jo nyt saatavilla!

Q338 ja Q225 -äänipöytiin, joiden valmistusajankohta on 2023-12 tai vanhempi, päivitykset tarjotaan puoleen hintaan. Samaan aikaan on julkaistu myös uusi versio File Converter –ohjelmistosta, joka tukee päivitettyjä konsoliversioita.

Klangin käyttäjille myös extraa

Uusi ohjelmistopäivitys helpottaa myös Klang-käyttäjiä. Päivitys yhdessä Klang KOS 5.5 -ohjelmnistoversion kanssa mahdollistaa KLANG:app -äänipöytäintegraation ilman erillistä Klang-ohjaustietokonetta. KOS 5.5 tuo myös monia muita parannuksia, esimerkiksi nopeamman käyttöönottoprosessin, automaattisen äänipöydän aux ja aux node -mappayksen ja nimeämisen ja automaattisen showfilen lataamisen ja tallennuksen.

Uusi Fourier Dante interface

Pulse-päivitysten lisäksi Digico julkaisi uuden Fourier Dante -interfacen, joka voidaan asentaa SD-sarjan (poislukien SD12 ja SD7) sekä Quantum-sarjan äänipöytiin. Interface asennetaan fyysisesti samaan paikkaan, johon on aiemmin ollut saatavilla vain Soundgrid-optio. Samassa äänipöydässä ei ole mahdollista käyttää sekä Waves Soundgid sekä Fourier Audio Sound Engine -järjestelmiä samanaikaisesti.

Vaikka Fourier Dante on ensisijaisesti suunniteltu Fourier Audio Transform Enginen pariksi, sen myötä Dante-liityntä on nyt muutoinkin mahdollista myös SD8, SD9, SD10 sekä SD11 -äänipöydissä, joissa ei ole DMI-korttipaikkaa.

Uusi kortti on geneerinen Dante-interface, joka toimii Fourier Audio Enginen lisäksi käytännössä minkä tahansa Dante-laitteen tai Dante Virtual Soundcardin kanssa. Sen avulla ei ole kuitenkaan mahdollista kontrolloida Dante-lavarasioiden asetuksia, koska kortin kautta ei kulje lavarasioiden vaatimaa ohjausdataa.

Kortti on 64-kanavainen ja tukee 48kHz ja 96kHz näytteenottotaajuuksia. Dante-interface näyttäytyy fyysisesti pöydässä Audio I/O -sivulla vastaavalla tavalla, kuten muutkin pöytään asennetut interfacet.

Kortti tulee mahdollistamaan myös suoran kontrolli-integraation esimerkiksi Meyer Sound Spacemap GO:n sekä Adamson FletcheMachine:n kanssa.

Kortin saatavuus on ennustetu kesän 2024 alkupuolelle ja tämän uutisen kirjoitushetkellä virallista hintaa ei ole vielä vahvistettu.