Chorma-Q Sandi on henkilökohtainen LED-valaisin erityisesti online-videoinnin tarpeisiin. Valaisimen säädettävä teho ja värilämpötila yhdessä tasaisen valon jakautumisen kanssa tekee Sandista ammattityökalun, joka sopii myös kotitoimistoihin.

Etätyön ja videoneuvottelujen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Laadukkaan äänen lisäksi nyt myös valaistuksen laatuun on alettu kiinnittää enemmän huomiota. Chroma-Q elää ajan hermolla ja uusi Sandi keylight on täsmätuote juuri tähän tarpeeseen. TV- ja elokuvakäyttöön tarkoitetuista laadukkaista valaisimistaan tunnettu kanadalainen valmistaja hyödyntää yli kahdenkymmenen vuoden osaamisensa tässä uutuustuotteessa, joka ratkaisee etäesiintyjien valaisuongelmat kertaheitolla.

 

Yksinkertainen käyttää,
kelpaa myös ammattilaisille

Sandi seisoo pöydällä tukevasti omalla alustallaan, kehystäen samalla kannettavan tietokoneen, puhelimen tai erillisen näytön. Ulkoisen virtalähteen lisäksi mukana on kiinnityslevy, jota tarvitaan ainoastaan mobiililaitteita ja mahdollisia suurempia kameroita varten. Sandi poikkeaakin tässä monista ring-light-tyyppisistä valaisimista, jotka tarvitsevat yleensä telineviritelmän optimaalista sijoittelua ajatellen.

Sandin 110 asteen avauskulma takaa kohteeseensa tasaisen valon. Itse valonlähteiden edessä on oikeaoppinen diffuusori, eli kansankielellä softaus tai pehmennys. Tämä ominaisuus hajottaa valoa tehokkaasti eri suuntiin, joka ehkäisee esimerkiksi silmälaseista muodostuvia heijastuksia. Valon virkistystaajuus on puolestaan niin suuri, että valaisin ei aiheuta videokuvaan ikävää välkkymistä.


Värilämpötilan säätö
takaa luonnollisuuden

Portaattomasti säädettävä yli 1500 lumenin valoteho ja 2700-6000K skaalalla säädettävä värilämpötila ovat ominaisuuksia, joita arvostetaan ammattikäyttäjien parissa. Harrastajavalaisimiin verrattuna Sandi tuottaa valoa lähestulkoon koko ihmissilmän näkökyvyn alueella, jonka ansiosta kuva saadaan näyttämään luonnolliselta, vaikka käytössä ei olisikaan viimeistä huutoa oleva videokamera.

Värilämpötilan säätö on kuvan kannalta erittäin tärkeä ominaisuus, sillä se mahdollistaa esiintyjän kasvojen näyttäytyvän luonnollisessa värisävyssä, ei esimerkiksi sinisävyisenä. Tämä vähentää esiintyjän ulkonäköpaineita ja vastaanottajakin voi helpommin keskittyä varsinaiseen sanomaan.

Tilanteeseen sopiva valaisimen värilämpötila on riippuvainen käytettävästä kamerasta ja myös muusta ympäröivästä valosta, oli se sitten alkuperältään luonnonvaloa, muiden valaisimien tuottamaa tai yhtäaikaisesti näiden kahden muodostamaa ns. sekavaloa.

Sandi tarjoaa yleisimmät värilämpötilan vakioarvot pikavalintoina sekä manuaalisen portaattoman säädön. Kaiken lisäksi Sandi mahdollistaa valaisimen puolittamisen, jolloin vasenta ja oikeaa puoliskoa voidaan säätää erikseen niin kirkkauden kuin värilämpötilan osalta. Tämä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi silloin kun esiintyjään osuu luonnonvaloa vain toiselta sivulta.

 

Sopii moneen
tarpeeseen

Vaikka valaisimen käyttötarkoitus on lähtökohdiltaan mietitty melko rajatusti, sen käyttökohteet ovat silti moninaiset. Painoltaan vain hieman yli 4 kiloinen Sandi on helppo liikutella pöydällä tai toimitiloissa eri paikkoihin.

Monipuolisilla mutta yksinkertaisilla säädöillä varustetun valaisimen avulla voidaan tuottaa pehmeä valaistus, jossa esiintyjän ihon sävy on neutraali ja luonnollinen. Sandi on oiva työkalu myös ammattivalokuvaajille sekä maskeeraajille tai teattereiden pukuhuoneisiin, sillä värilämpötilaa vaihtamalla voidaan myös simuloida erilaisia valaistustilanteita. Sandista hyötyvät myös hotellien kokouspalvelut, luennoitsijat sekä videotuotantofirmat.

Sandin käyttöönotto ei voisi oikeastaan olla helpompaa. Valaisin nostetaan käytettävälle tasolle, kytketään virtoihin ja kahdella säätöpainikkeella haetaan sopiva valaistus tarpeen mukaan. Sandi muistaa viimeksi käytetyt säädöt, ja vielä kun valaisimessa olevasta USB-A liitännästä voi ladata mobiililaitetta tai kameraa samanaikaisesti, voidaankin sanoa, että tässä on otettu kaikki tarpeellinen huomioon!

Sandin veroton listahinta osuu hieman alle 800 euron tuntumaan. Tämä saattaa aluksi tuntua suurelta, varsinkin verrattaessa markkinoilla oleviin lukuisiin harrastelijavalaisimiin. Mutta kun tarkastellaan lähemmin Sandin ominaisuuksia ja soveltuvuutta myös ammattikäyttöön, hinta on hyvin linjassa, ellei jopa edullinen muiden vastaavan lopputuloksen aikaansaavien valaistusratkaisujen kanssa.


Lisätietoja:  

Pekka Rytilahti
+358 50 568 7295
pekka.rytilahti@intersonic.fi

 

Valmistajan tuotesivu

Tämä video esittelee hienosti Sandin monipuoliset ominaisuudet